2018-ban jön a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

2018-ban jön a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

Elindul Magyarországon az első nemzeti bajnokságsorozat: a négy legsikeresebb játékban mérhetitek össze tudásotokat 2018-tól!

Magyarországon az e-sport néhány lépéssel le van maradva a nemzetközi mezőnytől, a különböző játékok saját közösségei igyekeznek szervezni és életben tartani a versenyzésre lehetőséget adó bajnokságokat. Több-kevesebb sikerrel üzemelnek ezek a ligák, ráadásul nincs egységes szabályrendszerük, kidolgozottságuk. Szerencsére egyre több pozitív példát látunk a magyar szcénában is a rendezvények kapcsán, ahol a legjobb együttesek megmutathatják tudásukat, de ezek legtöbbször egy-egy alkalomra korlátozódtak. Azt azonban legalább elmondhatjuk, hogy az események száma egyre nő.

A kormány elismerte az e-sportot: kétmilliárd Ft-ot adnak egy régiós verseny megrendezésére

A támogatást az "Egymillióan a magyar esportért Egyesület" kapja.

Próbálkozások már voltak arra, hogy legyen egy olyan bajnokságsorozat, amely hosszú távon, rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít a magyar játékosoknak és csapatoknak, de ezt csak megfelelően felépített infrastruktúrával és egységes, mindenki által elfogadott szabályrendszerrel lehet hatékonyan megvalósítani.

Biró Balázs, az Egymillióan a magyar e-sportért elnöke az első hazai e-sport konferencián jelentette be a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság létrehozását, miután az egyesület, az Esport1 és az eNET Kutatóközpont közös felmérése felfedte, hogy nagyjából 415.000 e-sport rajongó él hazánkban. 

Bármelyik játékot, vagy a hozzátartozó közösséget vizsgáljuk, csak ritkán lehet látni huzamosabb ideig összetartó együtteseket. A stabilitás megteremtése a csapatoknál és a játékosoknál is egyaránt kulcsfontosságú, ezáltal komolyabbá vehető egy verseny, és hosszú távon rengeteg fejlődési lehetőséget kínál akár egyénileg, akár csapatszinten. Ezek mellett, kulcsfontosságú tényező lehet a potenciális szponzorok számára, akik végre nem csak 1-1 versenyre jelenhetnének meg aktívan az általuk támogatott vagy támogatandó csapattal.

Egy ilyen bajnokság ráadásul állandó gyakorlást jelent a versenyzők számára, így nem csak a hazai, de akár a nemzetközi rendezvényeken való helytállás is elérhető. Alapvető probléma az itthon szervezett ligákkal a játékosok és csapatok nyomon követése, ezért az Egyesületnek az is célja, hogy egy egységes e-sportolói adatbázist építsen, amely folyamatosan frissülve figyeli a magyar játékosok és csapatok eredményeit.

Biró Balázs a bajnokság részleteiről később ígért tájékoztatást.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!