A NiP meglepte az SK-t Oaklandben, f0rest mesél a történtekről

A NiP meglepte az SK-t Oaklandben, f0rest mesél a történtekről

Hatalmas meglepetésre a NiP legyőzte az SK-t tegnap este Oaklandben, míg a FaZe hozta a papírformát a Cloud9 ellen.

Tegnap este végre megérkezett az IEM Oakland 2017 az Oracle Arénába, ahol két Bo3 elődöntőt izgulhattunk végig. Az elsőn az SK és a NiP, a másodikon a Cloud9 és a FaZe találkozott. Míg utóbbi mérkőzés nem okozott nagy meglepetéseket, a NiP győzelem a világelső ellen a legváratlanabb fordulat volt a versenyen. Nézzük is, hogy mi történt!

Cloud9 - FaZe

A sorrendet ugyan megcseréltem a két meccs között, de ez sem szépíti az eredményt, ami ezen a találkozón született. Nagyon sima 2:0-val küldte haza a FaZe tarikékat. Mindkét pályán 11-4-es félidőt hozott Karrigan csapata és egyik alkalommal sem tudott visszajönni a meccsbe a Cloud9. Remekül mutatja az erőviszonyokat az alábbi, összesített statisztikákat mutató táblázat is, hogy mennyire nem volt esélye Stewie2k-nek és társainak ezen a mérkőzésen.

SK - NiP

Három, viszonylag sima pályát láthattunk ezen a meccsen. Bár az első félidők minden alkalommal szorosak voltak (8-7), a másodikra valahogy elfogyott egyikük. A brazilok legnagyobb bánatára ők voltak azok, akiknek ez többször sikerült. A NiP nagyon jó formában volt tegnap, főleg mentálisan. Erről pedig f0rest adott egy interjút a HLTV-nek, melyből néhány fontosabb pontot kiemelnék a történtek mélyebb megértéséhez.

Egy rövid dokumentumfilm került ki nemrég, amiben a sportpszichológusotok hatását mutatjátok be. Szerinted az ő munkája hogyan segített ezen a meccsen?

Leginkább a mentális felkészülésen dolgoztunk a sportpszichológusunkkal; Jens-szel, de ezen nagyon sokat. Minden elképzelhető helyzetet elgyakoroltunk, ami egy meccs közben megtörténhet és megmutatta, hogyan kerekedjünk ezeken felül. Mindent átvettünk: ha vesztünk egy pisztolykörben, egy 1v4-ben vagy egy pályás hátrányba kerülünk... minden helyzetre felkészültünk és ezen a versenyen ez nagyon jól látszik is eddig. Főleg, ha az SK elleni Overpass-ot nézzük, ahol az első félidőben 1-7-re le voltunk maradva, majd 8-7-re nyertünk.

Kezdjük úgy érezni, hogy minden szituációban kényelmesen tudunk játszani és ebben segít ő. Remek munkát végez. Ez egy teljesen új tapasztalat mindannyiunknak és a próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, ami szerintem kezd látszani is. Most már van néhány jó eredményünk, és innentől az a feladat, hogy ezt folytatni tudjuk. Nagyon sokat készülünk, ennyit tudok mondani erről.

Overpass-t végül meg is nyerték a nindzsák 16-9-re, ebből is látszik, hogy valóban erősödtek fejben. De azért még van hová fejlődni, hiszen a 2. pályán (Cache) –amit ráadásul ők választottak– csúnyán (8-16) alulmaradtak:

Cache hasonlóan indult, mint Overpass. Szoros első félidő volt, bár tudtunk volna jobbat is csinálni... Ez az egyik legjobb pályánk, legalábbis régen az volt, és azt hiszem, hogy kicsit túlgondoltuk a CT oldalukat. Nem egyszer futottunk bele FalleN vagy coldzera AWP-jébe.

CT oldalon megnyertük a pisztolyt, jobban is éreztük magunkat itt, már kezdett beindulni a dolog, de rögtön elbuktunk egy anti-eco-t, és ezután visszavettünk. Fejben ekkor sem volt baj, de nem találtuk a killeket, a jó helyzeteket és átgázoltak rajtunk, mint ahogy mi tettük velük Overpass-on.

Végül jöhetett Inferno, ahol a győzelem egyik kulcsa a folyamatos B támadások voltak. Volt itt bármi, amit ki akartatok szándékosan használni, vagy inkább menet közben alakult így?

Az előző napi készülésnél találtuk ki. Az SK nagyon passzívan játszik B-n és amint visszahúzódnak, ki tudtuk őket szorítani a lerakóról. Az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a banán feletti uralmat, mert akkor FalleN és fer is meghátrál. Többször is tudtak trade-elni minket, de amikor nem sikerült nekik, akkor megszereztük banánt, és a teljes csapat fel tudott menni, hogy előkészítse a gránátokat. Minden a tervek szerint ment, és úgy csinálhattuk a dolgunkat, ahogy szerettük volna.

Oakland volt az utolsó nagy verseny (a tavalyi), amit megnyertetek, de azóta is volt több top 8 helyezésetek, amiről sokan megfeledkeznek. Attól függetlenül, hogy a Minort ismét kihagyjátok –és ezzel együtt a Majort is–, mit gondolsz, hol vagytok a többi top csapathoz képest?

A mostani verseny előtt nagyon sokat dolgoztunk, készültünk, gyakoroltunk, és emellett ott volt a mentális felkészülés is. Beletettük ebbe az egészbe a kellő óraszámot, és úgy tűnik kezd kibontakozni a dolog. Nem hibázunk annyit, hiszem, hogy egy erős csapat vagyunk éppen. Nagyon keményen dolgozunk ezen mindannyian és ezt így is szeretnénk folytatni, mert eredményes. Most legyőztük az SK-t, a döntőben pedig a FaZe-zel találkozunk, de készen állunk. Nem adjuk majd magunkat könnyen, ebben biztos vagyok. Sokba fog kerülni nekik, hogy átgázoljanak rajtunk. Ez a cél most ezen a versenyen. Nem érdekel, ha nem nyerünk, most az számít, hogy ha vesztünk, akkor is a legjobb énünket mutassuk meg. Ez a hozzáállásunk.

A hozzáállás nagyon jó és egyelőre az eredmények is, azonban kíváncsian várjuk, hogy mit szól mindehhez a FaZe ma este, hiszen a döntőben Bo5 keretei közt kell bizonyítani a csapatoknak. Nem lesz egyszerű menet, de nem lehetetlen, hogy megtörténjen egy rég nem látott NiP Magic. A mérkőzésről, ami várhatóan 22:15-kor indul, magyar nyelvű közvetítés is lesz természetesen, az alábbi csatornán:

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!