Oakland hivatalosan is a Ninják városa

Oakland hivatalosan is a Ninják városa

Gigászi döntőben verte meg a NiP a FaZe csapatát. Pontosan egy éve ugyanitt nyertek utoljára.

Még az elődöntők előtt rebesgettük, hogy egy évvel ezelőtt ugyanitt és szinte ugyanekkor -a NiP papírformát borítva- jutott el a döntőig, és verte el az SK-t, -ezzel megnyerve a 125 ezer dolláros fődíjat.

Majdnem pontosan egy éve nyert utoljára nagyobb LAN-t a NiP

Hármat tippelhettek, hogy melyik városban győztek legutóbb a ninják.

Kiderült, hogy a jóslatunk valóra is vált, hiszen az SK után a FaZe csapatát is sikerült térdre kényszeríteni a svédeknek. A meccs egy igazi maraton volt; hat órán keresztül ment a játék, és az utolsó pályáig körömrágós volt, de végül egyik map sem jutott el az hosszabbításig.

Cobblestone

A NiP első választása Cobble-re esett, ahol f0rest-ről levették a pórázt, és szinte egyedül lőtte szét a FaZe-t. Az első félidőben, CT-ben már vezettek a ninják, és ezt az előnyt T-ben is sikerült megtartani. A másik oldalon senki se brillírozott igazán, így 1.51-es ratinggel f0rest azt csinálhatott, amit akart. Az első pálya 16-10 lett a NiP javára.

Inferno

Rain és NiKo a második meccsre megunta a banánt és most ők szabadultak el, nagyon simán nyerték meg a második pályát 16-7-re, ezzel 1-1-re alakítva az állást. Itt már mindenki láthatta, hogy ez egy igazi döntő lesz, hiszen mindkét csapat a maximumot adta ki magából már az első két pályán is. NiKo például ezzel az elképesztő holddal zárta le a mérkőzést.

Train

Újra a NiP mapja jöhetett, ahol T-ben kezdtek a svédek és már azon az oldalon is sikerült megnyerni az első félidőt, így CT-ben már gond nélkül lőhették szét a FaZe-t, az eredmény ismét 16-10 lett a javukra

Overpass

Megérkeztünk a negyedik pályára, ahol T-ben kezdtek a svédek és szinte esélyük sem volt. 16-6-ra nyert a FaZe és sokkal jobban játszottak, mint ellenfelük. Rain 1.99-es ratinggel zárta a meccset, míg Olof +16-ba lőtte magát. Elképesztő svunggal érkezett meg az all-star csapat az ötödik döntő pályára.

Cache

Mintha az előző meccs meg se történt volna, már T-ben is megnyerték az első félidőt a svédek, és Xizt-nek köszönhetően jó néhány, vesztettnek hitt kört sikerült elhozniuk.

Majd CT-ben is elképesztően jól játszottak a ninják és a végén megint csak 16-10-re nyerték meg a meccset és ezzel a BO5-öt is.

A sors tehát megismételte önmagát, hiszen apró eltérésekkel, de majdnem ugyanaz történt, mint tavaly. 2016-ban a FaZe-zel csaptak össze az elődöntőben, majd az SK-t verték az első helyért. Most az SK-t győzték le az elődöntőben és a FaZe-t a döntőben. Ezek után jövőre meg se kell rendezni a versenyt, csak adják oda az első helyet a NiP-nek, hiszen Oakland az övék, ezt már bebizonyították. GeT_RiGhT természetesen megint elérzékenyült és mintha újra 2016 lett volna, minden rajongó vele élte át ezeket a pillanatokat.

Akkor

És most

A meghatottság mellett egy interjú közepette kicsit el is bambult

Reméljük ez a NiP mágia végül nem csak erre a versenyre szólt és a két „új” játékosuk továbbra is jól fog teljesíteni. Ezen a héten megmutathatják, hiszen egyből utaznak Dániába, ahol a Blast Pro Seriesen fognak részt venni, és újra találkozhatnak a FaZe-zel és az SK-val is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!