REZ „Be akarjuk bizonyítani, hogy egy top csapat vagyunk”

A HLTV ült le a verseny MVP-jével, REZ-zel, hogy elmesélje mi is történt az elmúlt napokban.

Egy izgalmas öt meccses széria után a NiP végül elverte Európa legjobb csapatát, a FaZe-t.

Oakland hivatalosan is a Ninják városa

Wolfi | 17/11/20 10:37 Még az elődöntők előtt rebesgettük, hogy egy évvel ezelőtt ugyanitt és szinte ugyanakkor, a NiP papírformát borítva jutott el a döntőig és verte el az SK-t, -ezzel megnyerve a 125 ezer dolláros fődíjat. Hármat tippelhettek, hogy melyik városban győztek legutóbb a ninják.


REZ üstökösként robbant be erre a versenyre, és nem hagyott maga után semmit, csak pusztítást. A csapat szerencséjére ezt f0rest is megirigyelte és szinte ketten mentek át a többi csapaton, -megnyerve az idei IEM Oaklandet is. REZ az interjúban beszélt kicsit a versenyről, és arról, hogy mekkora segítség a csapatnak, valamint neki is egy mentális edző.

A csoport meccsek során, draken azt mondta, hogy úgy érzi a csapat jól fog játszani a versenyen, te is úgy érezted, hogy ilyen jól fogsz játszani? Főleg, hogy meg is nyeritek az egészet?

"Úgy gondoltam, hogy ez egy nehéz és kemény verseny lesz, de mint mondta draken, nagyon sok munkát fektettünk ebbe és a mentális edzőnk Jens is nagyon sokat segített. Hatalmas szerepet vállalt az egészben, és miatta nyerhettük meg ezt a versenyt. Elengedni a hibákat és a frusztrációt elkerülni hatalmas része a dolognak. Ha hibázok, és elkezdek sírni vagy nem vagyok boldog, nem csak magamat húzom le, de a csapatomat is. Ez egy klasszikus dominó effektus, ami csak letaglózna minket.

Könnyebb volt ezzel a tudattal játszani, mi csak harcoltunk és harcoltunk az összes körben. Akkor is, ha ecoztunk és szereztünk 1-2 killt már boldogok voltunk, és ez nagyon sok pozitív energiát adott a játékunknak. Azt kell, hogy mondjam, Jens az, aki ebben a tudatban tart minket."

Sokakat meggyőztél a személyiségeddel, a nyugalmaddal, egy igazi nagy esemény döntőjében játszhattál, volt egyéni felkészülésed a meccsre?

"Mindenki a csapatból leül négyszemközt beszélgetni Jens-szel és ez az egyik dolog, amiről beszélgettem vele. Muszáj volt nyugodtnak maradnom és megtartanom a pozitív hozzáállásomat akkor is, ha nagyon szorosak a meccsek. Nyugodtnak kell maradnom és ő nagyon sokat segít ebben. Hatalmas része ez a játéknak. Ha egy hónapja játszottam volna ezen a tornán, amikor még nem volt velünk Jens, remegtem volna, mert annyira nagy nyomás volt rajtam."

A meccsen belül, kezdve Cobble-lel, volt pár kemény clutch és cserélt körök, de végül sikerült elfutni a győzelemmel.

"Először is, nem hittük volna, hogy odaadják nekünk Cobblestonet. Inkább Nukeot banolták, ezért nagyon boldogok voltunk. Teljes magabiztossággal indultunk neki a pályának. Sokat gyakoroltunk ott, ők pedig nem. Túl sok éles meccset sem játszottak itt, szóval csak a saját játékunkat játszottuk és ez minden körben működött. Csak olyan köröket vesztettünk, ahol 1v1, vagy 1v2-be torkollott a dolog, hiszen annyira jó játékosok. Pont ezért nem próbáltunk hozzájuk alkalmazkodni. Tudtuk, hogy a szokásos játékunk működik, így ennél maradtunk."

Utána jött Inferno, és most nem tudták használni azt a kis trükköt, amit az SK ellen csináltatok, -nem sikerült jól a pálya.

"Sokkal jobbak voltak nálunk és az SK-nál is. Nagyon jól játszanak Infernon és ezt tudtuk is. Nem azt vártuk, hogy megsemmisítjük őket. A saját játékunkat játszottuk, ezúttal nem jött be. Próbáltunk kicsit alkalmazkodni, de nem igazán sikerült, így inkább hagytuk is.

SK ellen jól használtuk a banán control-t és minden egyes alkalommal működött, de a FaZe ellen más volt a helyzet, folyamatosan harcoltak és általában meg is szerezték az ellenőrzést banán fölött, és erre nem találtunk választ."

Ezek után megnyertétek Traint és Overpass következett, amin egész jól szoktatok játszani. Mi történt?

"Valaki a pálya előtt leöntötte az egeremet és az egérpadomat vízzel, szóval eléggé frusztrált voltam. Nagyon rossz lelki állapotban mentem bele a játékba és nem tudtam ellene küzdeni még Jens tanácsaival sem.

A pálya összességében nem igazán tudom mi történt. Nagyon agresszívan játszottak és erre nem volt válaszunk. „A” lerakón például rain egy elképesztően jó játékos és pontosan tudta mikor kell agresszívan és mikor kell passzívan játszani, és nem találtunk ellenszert ellene."

Végül jött Cache, ahol nyertetek…

"Tiszta fejjel mentünk bele a játékba és végig akartuk harcolni az egészet. Cache egy igazi hullámvölgyes map nekünk, nem játszunk rajta jól, de rosszul sem, de ezúttal a saját játékunk nagyon jól jött ki az ő szokásos stílusuk ellen."

Valami, amit könnyű volt észrevenni, az az, hogy mennyire jó vagy a körök elején. Agresszív vagy és jó vagy benne, ezzel mi a helyzet?

"Igen, persze, mint mondtam, Jens csinál mindent. Jens előtt, féltem a saját játékomat játszani. Túlságosan féltem áttolni a smokeot, vagy fontos playeket csinálni. Igazából, amikor négyszemközt beszélgettünk, azt tanította, hogy hinnem kell magamban, és meg kell csináljam ezeket a playeket és ne féljek attól, hogy a saját dolgomat csináljam. Ezt csinálta a NiP Oakland előtt és ezt fogjuk csinálni a jövőben is."

Végezetül, térjünk át kicsit a BLAST Pro Series-re és a Pro League-re, amik most következnek. Hogyan fogtok megérkezni a versenyekre Oakland után?

"Ezek után úgy érzem, hogy fényes jövő áll előttünk. Ezeken a versenyeken szeretnénk többet bizonyítani, mert nagyon-nagyon keményen dolgoztunk. Kondiztunk, egészségesen ettünk, gyakoroltunk és a mentális edzővel való beszélgetést is komolyan vettük… Nagyon szeretnénk megmutatni, hogy egy top csapat vagyunk."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!