A Fehérvár AV19 játékosa egy e-sportoló ellen meccsel NHL18-ban!

A Fehérvár AV19 játékosa egy e-sportoló ellen meccsel NHL18-ban!

A 2017-es Superbrands díjátadó gálán mérkőzik meg egymással egy valódi hokis és egy e-sportoló. Emellett lesz még egy MTK Budapest és DVTK FIFA18 párharc is.

Az amerikai sportok a tengeren túlon, így Európában is növekvő rajongóbázissal rendelkeznek. Az NFL és az NBA mellett az NHL is egy különleges és látványos játék, és a világ 4. legnézettebb sportligája. A jégkorong szerelmesei nem csak a valódi meccseket élvezhetik, az EA jóvoltából kedvenceiket irányítva a virtuális csarnokokban is lövöldözhetik a gólokat. Az NHL18-ban számos újítás található, úgy mint a 3 a 3 elleni játék.

Magyarország történetében először élő közvetítést láthatnak a virtuális jégkorong fanok. Az idei Superbrands díjátadó gálán kerül megrendezésre az első NHL 2018-as showmérkőzés. Egy Fehérvár AV19 élvonalbeli játékos a saját csapatát választva küzd meg egy magyar virtuális NHL játékossal. A Magyar bajnokságból, melyben NHL együttesekkel küzdenek a résztvevők, Boda Győző és Boda András testvérpár lesz jelen. A Fehérvár jégkorongozójára majd a helyszínen derül fény. A bemutató találkozó és a Superbrands az e-sportok és a sportok egyre szorosabb kapcsolatát népszerűsítené.

Éppen ezért nem ez lesz az egyetlen e-sport párbaj. A jéghoki előtt egy FIFA18 mérkőzést is rendeznek. Az MTK Budapest és a DVTK harmadik alkalommal találkozik ilyen nemes célból, hogy bemutatassák, mennyit fejlődött itthon az e-sport néhány év alatt.

Magyarországon 2004-ben indult a nemzetközi Superbrands program, melynek vitathatatlan sikerét jelzi, hogy 2016-ban tizenkettedik alkalommal a legkiválóbb fogyasztói márkák, kilencedik alkalommal a legkiválóbb üzleti márkák részesülnek díjazásban.

A csütörtöki program (november 23.):

18:30 FIFA18 bemutató mérkőzés: MTK Budapest - DVTK
21:00 NHL18 gálamérkőzés: a Fehérvár AV19 és a Magyar NHL Bajnokság részvételével

Ez pedig még nem minden, ugyanis ezekben a napokban is zajlik hazánkban a virtuális jégkorong bajnokság. A rájátszás egyik elődöntőjét már lejátszották, a másik összecsapás azonban a két testvér között még javában tart. Egyelőre Győző 3-0-ára vezet András ellen a 4 győzelemig tartó párharcban. További információt a ligáról és a hazai NHL közösségről a Facebook oldalukon találtok!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!