Gabesson:

Gabesson: "Felfogtuk, hogy nyerhetünk, és nekiálltunk idegeskedni"

Sajnos a magyar csapatnak nem sikerült a továbbjutás, viszont tisztességesen helytálltak.

A GameAgents in-game leaderje Málovics "gabesson" Gábor egy rövid interjúban mesél arról, hogy a csapaton belül kinek milyen szerepe van, valamint arról, hogyan élték meg ezt a versenyt. A továbbjutás sajnos nem sikerült nekik, viszont szinte minden meccsükön partiban voltak, de állítása szerint, amikor felfogták, hogy nyerhetnének, előjött egy óriási stressz, és simán eldobták a meccset.

Egy döntetlennel és három vereséggel repülhet haza a GameAgents Barcelonából

Egyedüli szép eredményként egy döntetlen jött össze a Virtus.pro ellen.

Már jó ideje a csapat tagja vagy, és most sikerült lejutnotok ide a WESG-re, ami egy elég nagy verseny. Ez egy nagy pillanat volt a csapat számára?

"Természetesen az volt és még mindig az. Sajnos, nem sikerült kijutnunk a csoportból, de szerintem a csapaton belül mindenki számára ez a legnagyobb verseny, amin valaha játszottunk. Remek lehetőség volt számunkra. Egész jól játszottunk, viszont vétettünk olyan hibákat is, amiket alapból sosem követnénk el és, ha ezek nem lettek volna, akkor két meccset simán nyerhettünk volna. Nagyon eltoltuk ezt az egészet. Azt gondolom, hogyha egy kicsit odafigyeltünk volna, akkor ezek a mixek ellen sokkal jobb eredményeket érhettünk volna el. Az EnVy sokkal jobb volt, mint mi, semmi esélyünk nem volt, viszont a belgák és az oroszok ellen megvolt minden esélyünk."

Beszélj kérlek egy kicsit a csapaton belüli szerepekről!

"KoloRRR az AWP-sünk, egy rendkívül tehetséges srác. Még nagyon fiatal, ezért elkövet néhány olyan hibát, amit tapasztaltabb játékosok már nem. Ettől függetlenül nagyon-nagyon ügyes. Szerintem egy nagy játékos lesz belőle hamarosan, talán nem velünk, lehet, hogy valaki majd elviszi, majd meglátjuk. Fleav is még csak 17 éves, viszont ő még kevésbé tapasztalt. Ő egy carry a csapaton belül és ő a második "kivégző". ZEN és Flash a két legtapasztaltabb játékos mellettem. Én vagyok az In-Game Leader és a hármas számú "kivégző". (kivégző - az a játékos, aki egy-egy kill-nél megpróbálja visszalőni az ellenfelet -a szerk.) ZEN jelenleg az entry játékos, de még csak 3 napja. Nem rég csatlakozott a csapatunkhoz, ugyanis Barcode-nak semmi motivációja nem volt, így kénytelenünk voltunk cserélni. Flash pedig a lurker-ünk.

Barcode helyett ZEN-nel utazik a GameAgents a WESG régiós döntőjére

Emellett koloRRR-ék munkáját egy elemző is segíteni fogja és még a SEC-re is meghívást kaptak.

Belgium ellen kezdtetek, és egészen 9-1-ig vezettetek, szinte minden jól ment. Egy olyan csapat vagytok, akik megélik a pillanatot, vagy inkább felhypeolják magukat, ha jól mennek a dolgok?

"Jaja, 9-1-nél, vagy valahogy így felfogtuk, hogy akár meg is nyerhetjük a mérkőzést, és nekiálltunk idegeskedni. Ennek köszönhetően pedig ajándékba adtuk az ellenfélnek ezt a meccset."

Mivel volt a legnagyobb baj Cachen, hogy nem sikerült befejezni a meccset?

"Nekiálltunk nagyon passzívan játszani, teret adtunk nekik, nem akadályoztuk meg az agresszív játékukat. Hagytuk, hogy azt a játékot játsszák, amit ők akarnak, és ki is kaptunk. Egyénileg és csapatban is jobb játékosok voltak. Ha hagyod, hogy Ex6TenZ játssza azt a játékot, amit ő akar, akkor igazából már GG."

Az oroszok elleni meccsen, ahol eldőlt a továbbjutásotok sorsa, szintén jól kezdtetek, most a CT oldalon. 8 körötök is volt, amikor elkezdett visszajönni az ellenfél. Ugyanaz történt, mint az előző meccsen?

"Változtattunk a játékstílusunkon, próbáltunk kicsit agresszívebbek lenni, de ez nagyon rosszul sült el. Nem tudom miért változtattunk a playstyle-on, hiszen ez egy teljesen alapfelállás volt, de működött. Azt gondoltuk, hogy váltanunk kell, ugyanis az ellenfél már olvassa a játékunkat. Változtattunk, és ez lett a vesztünk."

Említetted korábban koloRRR-t, mint a magyarok egyik feltörekvő tehetsége. Van esetleg még olyan játékos a hazádban, aki előtt fényes jövő áll?

"Van még egy AWP-s, Szőke "Camper>#" Tamás, szinte mindenki ellen jól játszik. Más játékost viszont nem tudok megnevezni."

Számotokra lassan véget ér ez a verseny, milyen élményekkel és tapasztalatokkal távoztok innen?

"Kicsit nyugodtabban kellene játszanunk. Szükségünk van az ilyen tapasztalatokra, hogy végre a saját játékunkat játszhassuk. Nem szabad ennyit idegeskednünk, és ennél jóval többet kell gyakorolnunk. Kb. 20 órát játszunk együtt egy héten, viszont egyénileg mindenki sokkal többet praccolt."

Szeretnénk még egyszer gratulálni a magyar csapatnak, hogy képviselte hazánkat a WESG-en, és akármilyen eredményt is értek el, mi büszkék vagyunk rájuk!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Cover: HLTV.org

Kövess Minket!