Nem akármilyen battle royale játékot kapunk a Tencenttől

Nem akármilyen battle royale játékot kapunk a Tencenttől

Érdekes kihívó érkezik a PUBG és a Fortnite mellé. 

A Tencent neve hallatán elsőre nem sokan jönnének lázba, de ha azt mondjuk, hogy ez a kínai cég becsült értékben pár napja még a Facebookot is felülmúlta, akkor arra azért páran felkapják a fejüket. Sikerükhöz nem csak a méltán népszerű WeChat alkalmazás, hanem több sikerre vitt játék is hozzájárult, illetve ők fogják Kínában piacra dobni a PUBG-ot is. Ráadásul gondoltak egy nagyot, és elkészítik saját battle royale játékukat; az Europa-t, aminek megérkezett az első hivatalos előzetese. 


Ha kedvet érzel magadban ahhoz, hogy virtuálisan bebarangolj egy óriási, egzotikus szigetet és mindezt egy free to play játékban tennéd meg, akkor érdemes lesz kipróbálnod a Tencent újdonságát, ahol közel 100 játékos fog egyszerre megküzdeni egymással. A feladat pedig a szokásos: gyűjts cuccokat magadnak, kerüld el a necces szituációkat és legyél te az a játékos, aki utolsóként életben maradva megnyeri a mérkőzést. 

Ehhez csomó jóság fog társulni, hiszen kapunk rombolható környezetet, ami ugyan nem battlefieldes szinten fog érkezni, de arra különösen jó lesz, hogy különböző épületek falain üssünk lyukakat, vagy romboljunk szét fedezékeket. Fontos megjegyezni, hogy a játékban megtalálható fedezékrendszer –amiről a Gears of War széria óta tudjuk, hogy mennyire hasznos tud lenni– rendkívül fontos lesz, hiszen segítségével akár elsőre vesztesnek tűnő szituációkból is győztesen keveredhetünk ki.

Emellett különböző taktikai lehetőségek is érkeznek majd a játékba, ilyen például a kilőhető világítás, aminek különösen éjszakai szituációkban láthatjuk majd hasznát. Ráadásul a szárazföld mellett a tengerekben is kalandozhatunk majd, úgyhogy a változatos játékmenet gyakorlatilag garantált. 

Az Europa tetszetősnek tűnő látványvilágát a Tencent által fejlesztett saját játékmotor (Quicksilver X) hajtja, amivel dinamikus időjárás is érkezik, ami a készítők ígérete szerint jelentős hatással lesz a meccsekre. Éppen úgy, ahogy a PUBG-nál impozánsabb, felszedhető high-tech felszerelések is. Egyébként nem utolsó szempont, hogy a srácok nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a játék e-sport vonalára is, úgyhogy amint lehet, csapjatok majd le az Europa-ra.

Bizonyára már kíváncsiak vagytok, hogy mikor próbálhatjátok ki először a kicsikét, de sajnos egyelőre csak annyit tudunk, hogy első körben a bétateszt december végén Kínában fog elstartolni, de arról nincs információnk, hogy Európába mikor fog érkezni, pedig a neve alapján azért ildomos lenne. Mondjuk, a végleges verzióra viszont nem kell majd sokat várni, hiszen ha a fejlesztők tudják tartani a határidőket, már 2018-ban kipróbálhatjátok a Tencent legújabb játékát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!