A Wild meta legjobbjai: Pirate Tempo Rogue pakli bemutató

A Wild meta legjobbjai: Pirate Tempo Rogue pakli bemutató

A kalóz csomag már nem annyira hangsúlyos Standardban, Wildban viszont a virágkorát éli. 

A cikk létrejötte Darius munkájának köszönhető, jó olvasgatást!

A pakli igazából nem egy újdonsült frissen kitalált deck, de nagyon felkapott lett a „Fiery Win Axe” nerf óta, és szuperul teljesít a benne található nagyon nagy értéknek köszönhetően. A Rugó mindig az élen járt, ha tempo pakliról volt szó, és ti is biztos emlékeztek a Gadgetzan meta elejére, ahol az örökzöld Miracle Rogue fénykorát élte. Viszont már akkor látszott, hogy a „pirate-package” iszonyatosan erős lesz minden archetypeban, köszönhetően egy 0 mana 1/1 charge minionnak, aki szabadidejében Aya nevét emlegeti.

Még ma is sok videó található a Gadgetzan metát illetően, és érthető okokból ezen videók többsége nem a pozitívumokról szól, hanem a Small-Time Buccaneer és Patches kombójáról, ráadásul nem egy kifejezetten aggro deckben, hanem magában a Miracle Rogue-ban, ami hírhedt Edwin és a Questing Adventurer hizlalásáért, szóval jogos a kérdés, hogy hogyan kerül ide egy aggro deckbe illeszkedő early game? A választ már 2016 Decemberében is tudták –és tudják a mai napig–, ami nem más, mint a hihetetlenül konzisztens kalóz szinergia (Patches húzást mellőzve). Így hát megszülettek a legerősebb charge kalózra épülő deckek, és nem volt ez máshogy a Wild formátum esetében sem.
hs blizzard wild rank1
Beszéljünk picit arról, hogy miben más a Wild pirate/tempo rogue a Standard verziótól. Három lényt mondok, amik biztos hogy ismerősek mindazoknak, akik nem most kezdték a játékot: Azure Drake, Piloted Shredder és Ships Cannon. A Sárkánnyal kapcsolatban nagyon sok embernek szép emlékek merülhetnek fel, hiszen a játék történetében a legjobb 5-Dropról beszélünk: a laphúzás, másnéven „cycle” elengedhetetlen egy aggro deck esetében, ami gyorsan kifogy a szuflából, és nem tud 4 kör alatt lethal sebzést bevinni (khmm Pirate Warrior). A Spell Damage is releváns lehet az Eviscerate varázslappal együtt kijátszva, ha pont 1 Damage hiányzik, vagy gondoljunk csak egy 0 manáért hármat sebző Backstab-re, ami igen hasznos lehet még a mid-gameben is. A Piloted Shredder már picit más tészta, mivel az már régóta Wild lap, és ennek az oka nem más, mint az, hogy nagyon durva dolgokra képes.

Gondoljunk csak bele, 4 mana 4/3 stat nem feltétlenül a leghelytállóbb, de a Deathrattle effekt eszméletlenül erős. A lap bebíztosítja, hogy legyen egy random 2-Dropod egy esetleges board clear után, és valljuk be, Hearthstone-ban a 2 manás minionok többsége igen szép meglepetés lehet egy Shreddert követően, legtöbbször jó értelemben (ugye Doomsayer?). A harmadik a lap a kedvencem, hiszen ez a lap bőven felülmúlja Keleseth-et, egyrészt mert 2 van belőle a deckben, tehát nagyobb eséllyel húzzuk fel valamelyiket mint az egyedülálló Herceget és mondanom sem kell, hogy a kártya szövege „Summon”-t olvas, vagyis ha nálunk van a Coin és egy Cannon plusz egy 1 manás kalóz, akkor ott lesz nemulass. Vessünk is egy pillantást a decklistre.

Kód: AAEBAaIHBrIC7QL6Dp4QkbwCps4CDLQBjAKoBdQFuQaIB90I+w+QEJK2AoHCAuvCAgA=

A Prince Keleseth nélküli verzó megengedi magának, hogy játsszon olyan lapokat mint Sap, Eviscerate és a nemrég említett Kalóz Ágyú. A Sap nagyon metafüggő lehet, sokan nem használják jelenleg, mert aggresszív paklik ellen csak ül a kézben a lap, ugyanakkor egy control metában nagyon jó tech-lap lehet. Ha már a techelésnél járunk, megemlíteném Loathebet, aki gyönyörűen jöhet az ötödik körben nagy boardra egy Priest elleni Dragonfire Potion kivédésére. Az egyik hiányossága a decknek egy Bonemare-t felvezető 6-Drop, teszem azt például Cairne Bloodhoof. Persze lehet variálni a lapokat, egy két csere itt-ott mindig belefér a metához alakítva.

Ha kedvetek támad kipróbálni egy olyan tempó rugó listet, amiben igenis van helyük a 2 cost-os lapoknak, akkor ez a tökéletes kezdés. Magát a paklit egyébként nem nehéz elsajátítani, nincs rajtunk az a nagy nyomás, hogy mindent visszadobjunk annak érdekében, hogy megjöjjön a 2 manás Herceg, így a Mulligan fázis egyszerű. A deck alapja a gyors board kiépítés, aztán olyan value minionokkal való befejezés mint Azure Drake (ami teljesen kikészíti a Priesteket) és Bonemare. A győzelmi arány egy teljesen valid 52%, tehát a paklit nyugodtan vihetitek hosszútávra is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!