Tapasztaltátok már azt, mintha ritkábban esnének kulcstöredékek?

Tapasztaltátok már azt, mintha ritkábban esnének kulcstöredékek?

Sajnos nincs annyi időm játszani, mint régebben, így ez nekem kevésbé tűnt fel, de egyre több helyről hallom, hogy mintha kevesebb kulcs esne, mint eddig, honor szinttől és meccsektől függetlenül.

(A cikk a szerző személyes véleményét is tartalmazza.)

Nem tudom nektek mennyire tűnt fel, de mostanában mintha kissé megcsappant volna a kulcstöredékek száma. Korábban ezt ugyebár nem a honor alapján kaptuk, viszont amint bevezették az új jutalmazási rendszert, azóta papíron a honor szintünk határozza meg a kapott kulcsok számát, melyek maximum 12 egy hónapra.

Ezt nem bírjuk abbahagyni: beszámoló 51-es szinttől egészen 60-ig

Huzsi | 17/11/24 15:43 Nos, ahogy azt már mindenki tudja –aki még nem, azt esetleg most felvilágosítom–, hogy határtalanul szintezhetünk a játékban. Az előszezon kezdetével eltörlésre került az IP rendszer és a maximális szinthatár.

Legalábbis papíron, de hogy őszinte legyek, nem nagyon találtam erről stabil információt, hogy mi alapján is osztogatják ezeket. Korábban legalább annyi biztos volt, hogy minél többen megyünk egy csapatban, annál nagyobb eséllyel eshet egy-egy a meccs után, és a győzelem is javított az esélyeken, de ez azóta teljesen eltűnt. Jó magam is 5-ös honorral rendelkezem, de egyáltalán nem érzem a különbséget a kettes és az ötös szint között, sőt inkább azt érzem, hogy még kevesebb is jut most, mint eleinte. Erre rengetegen panaszkodtak a különböző fórumokon, és míg egyfelől érthető, hogy a Riot nem akar mindent ingyen hozzánk vágni, másfelől viszont legalább a dolgok mikéntjére rávilágíthatnának.

A ládák sorsa ilyen szempontból jobb, ott fixen lehet tudni, hogy szezononként egy hőssel egyszer kaphatunk ládát, azt is akkor, ha mi, vagy valamelyik csapattársunk legalább S-szintet ér el egy meccsen. Igen ám, csak a ládákat ki is kell nyitni, -itt jönnek képbe a kulcsok. Számomra még ennyi hónap után is teljesen véletlenszerűnek tűnik a rendszer, és ez nem csak nekem tűnt fel. Elvileg havonta 12 kulcstöredéket, vagyis összesen négy kulcsot tudnánk szerezni maximálisan. Nyilván nem lesz mindig lehetőségünk az összeset kibontani, de legalább meg lehetne közelíteni. Az új honor rendszer előtt is volt maximális szám, de ha kitartóan játszottunk, azt nagyjából el is lehetett érni, és szinte fixen estek kulcsok a megfelelő helyzetekben. Mostanában pedig vannak olyan esetek, hogy ötös honor szint mellett is heteken át nem kap valaki egy árva kulcstöredéket sem, míg máskor, akár meccs nélkül is hozzánk vág egyet a rendszer sportszerű viselkedésért (de ez a ritkább eset).

Az elismerés persze jól esik, de nyilván a legtöbben jobban örülnének néhány kulcstöredéknek egy automatizált, semmitmondó rendszerüzenet helyett. Magamból nem igazán tudok kiindulni, mert nem játszom annyira sokat, viszont a nagy átlag, amit láttam az, hogy jó ha egy-, esetleg két teljes kulcsra való összejön egy hónap alatt, ami után a rendszer elvileg resetelődik, vagyis jó esetben talán elérjük a felét.

Nem jobb a helyzet a kapszulák terén sem, mióta megjelent az új rendszer, én szerintem egyet –vagy nagyon maximálisan kettőt– kaptam, de ezt is véletlenszerűen, pedig ötös honor szinten vagyok már hónapok óta, ami pedig a tartalmakat illeti, azoktól sem igazán voltam elájulva. Kicsit úgy érzem, hogy ez az egész honor rendszer arra volt jó, hogy látszólag valami ott legyen az orrunk előtt, ami után lehet futni, de kézzelfogható, vagy egyáltalán átlátható eredményét eddig nem nagyon láttam. A játékosok többségének pedig már a puszta ígéret is elég, hogy emiatt hajtsanak a honorra, igaz ilyen téren nem rossz húzás a Riot-tól, így talán többen figyelnek majd oda a viselkedésükre, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy a rendszer nem éppen fair, de semmiképp nem átlátható.

Ezt már csak tetézte a preseasonben érkező végtelen szintes, kapszulás, kék "esszenciamentes" rendszer, illetve a szétbontások is jóval kevesebbet érnek mind kék, mind narancssárga esszencia terén. Röviden tömören: mintha lecsippentettek volna vagy többet, vagy kevesebbet azokból a részekből, amiknek hála legalább valami minimális esélyünk lett volna bármiféle, egyébként fizetős tartalmat kifarmolni. Mielőtt bárki félreértené a felháborodásomat, nem arról van szó, hogy elvárom egy profitorientált cégtől, mint a Riot, hogy könnyűvé tegye a dolgot, hiszen ebből élnek, de ha már megnehezíti az egészet, azt legalább átláthatóan tegye, hogy a játékosok is tudják, hogy mi minek függvénye, mert jelenleg maximum imádkozni lehet a kulcstöredékekért, mivel azokat szemmel láthatóan a meccsek száma alig befolyásolja.

A Riot hivatalos leírásában az áll, hogy csak azon múlik, hogy mennyit játszunk, és hogy elkerüljük a különféle büntetéseket, mint chat ban, így a kulcstöredékek száma nem nagyon fog változni, csak jobban el lesznek osztva a hónapban. Nekem egész karrierem alatt (lassan 6 év) nem volt semmiféle tiltásom még, de szerintem még egy hónap sem volt, ahol elértem volna akár még a két kulcsra valót.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!