TABULA RASA: Óvások hada miatt indul újra a rájátszás

TABULA RASA: Óvások hada miatt indul újra a rájátszás

Óvások hada és megkésett kommunikáció. Eddig ez jellemzi a Délkelet-európai bajnokság online rájátszását.

Vasárnap még szomorkodhattunk, hiszen mindkét magyar csapat alsó ágra kényszerült a rájátszás első köre után. A GameAgents a román SinnerS, míg a Pixel a szerb Squared csapata ellen maradt alul a bo3 formátumban. Viszont hétfő estére nagyon fordult a világ, vagy legalábbis az ágrajz, hiszen helyet cseréltek a csapatok, ugyanis mindkét esetben óvás történt a magyar részről, amit a verseny bírói jóvá is hagytak. 

Az ok mindkét esetben az volt, hogy egy-egy játékosnak leállt az ESL Anticheat programja, a Wire. Pontosabban bebug-olt, ami azért kínos, mert egyébként fel sem lehetne csatlakozni az ESL szervereire a Wire nélkül. A hibát egy hasonlattal lehetne a legjobban megérteni:

"A Wire olyan, mint egy kulcs, enélkül nem tudsz belépni az ajtón, viszont ha már beléptél, az ajtó nyitva marad a játék legvégéig, szóval akár ki-be lépkedhetsz, közben még a programot is bezárhatod."

Ez a kép nem a jelenleg is szóban forgó esetből származik, csupán szemléltetésre szolgál, forrás HLTV

Ha vesszük a fáradtságot, hogy utána nézzünk, természetesen ennek nyoma marad, így a lebukás szinte azonnali. Sőt, sokszor maguk az adminok óvnak ilyen esetekben, hiszen a szabály az szabály. A Wire-nek aktívnak kell lennie az egész meccs során. A SinnerS-szel ugyanez történt, ott az edzőnél fordult elő ez bug, így a GameAgent azonnal lecsapott erre a lehetőségre. Eztán még a Bpro és a KlikTech mérkőzése is hasonlóan végződött, ami azt jelentette, hogy a rájátszás első fordulójában 4-ből 3 "defwin" született. 

Hétfőn 18 órától indultak volna az alsó ág első mérkőzései, amik eldöntik, hogy mely csapatok távoznak elsőként a playoffból. Az Invictus és a Bpro meccsét a Squared vs. SinnerS követte volna, ám utóbbit nem vállalták, mert későn értesítették őket arról, hogy a tegnapi győzelmüket töröltek, s hogy ezért hétfőn játszaniuk kéne. Az Invictus és a Bpro nekiveselkedtek, ám rögtön az első pályát, a Nuke-ot 7-3-as román vezetésnél megszakították a szervezők, arra hivatkozva, hogy az egész rájátszást újraindítják.

Hogy pontosan mikor frissítik az ágrajzot, és írják ki az új időpontokat, még kérdéses. Talán így "fair", hiszen mindenki tiszta lappal kezdheti újra a versenyt, ahol továbbra is szurkolhattok a GameAgents (Flash, FLEAV, koloRRR, ZEN, gabesson), és a Pixel (DEv, plum, bzt, bodito, Aaron) csapatának!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!