A DreamHack stockholmi Majort rendezne jövő nyáron

A DreamHack stockholmi Majort rendezne jövő nyáron

Bejelentették a DreamHack Masters Stockholm 2018-at, mely a versenyszervezők ajánlata egy jövő nyári Majorre.

Hamarosan véget ér november, és ezzel együtt a Valve is meghozza majd a döntését 2018. második Major tornájáról. Mint arról már korábban is beszámoltunk, a kiadó a jövő évben szeretné minél hamarabb lefixálni a szponzorált versenyeit, hogy az idei kapkodást elkerüljék. Ugyanis a soron következő, ELEAGUE Boston Majort nagyon hirtelen jelentették be, gyakorlatilag előzmény nélkül, és ez több csapatnak is gondot okozott a versenynaptárban.

November végéig leleplezi a Valve 2018 2. Majorét is?

Jövő hónap végéig pályázhatnak a szervezők 2018. második Majorére.

Ahhoz, hogy minél inkább megelőzhető legyen egy hasonló fennakadás bármelyik csapat számára, már az ELEAGUE Majorig bejelentik 2018. másik nagy versenyét is, amire a versenyszervezők egészen november végéig pályázhatnak. A szabályok szerint olyan tornát kell felvázolni, ami augusztus-szeptember körül van, és legalább 250 000 dolláros összdíjazással bír. Bár az nincsen benne, de az eddigi hagyományokat tekintve biztosra vehető, hogy a bostoni Major miatt inkább egy európait látnának szívesen, esetleg ázsiait.

Most azonban megismerhettük az első pályázót, vagyis a DreamHack Masters Stockholmot. A svéd főváros támogatásának hála az Ericsson Globe arénában rendezik meg az ország eddigi legnagyobb versenyét 2018. augusztus 29. és szeptember 2. között. Érdekesség, hogy az aréna utoljára 2014-ben adott otthont CS:GO eseménynek: ez a DH Stockholm CS:GO Invitational volt, melyet a Titan nyert meg, és egy akkoriban egészen magasnak számító, 10 000 dolláros nyereményt jelentett nekik.

A DreamHack 4. Masters tornáján 16 csapat vesz majd részt, és egyelőre 250 000 dollárért küzdhetnek meg. Amennyiben a Valve emellett teszi le a voksát, úgy természetesen ez az összeg egészen 1 millióig kúszik majd fel. A csapatok névsora még tisztázatlan, de ez érthető is, hiszen messze még a verseny, és nagyban függ attól is, hogy Major lesz-e, vagy sem. A jegyek február 28-tól kaphatóak majd, addigra vélhetően kiderül, hogy mire is számíthatunk pontosan a stockholmi eseménnyel kapcsolatban.

Borítókép: YouTube/DreamHack

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!