November végéig leleplezi a Valve 2018 2. Majorét is?

November végéig leleplezi a Valve 2018 2. Majorét is?

Jövő hónap végéig pályázhatnak a szervezők 2018. második Majorére.

A HLTV értesülése szerint a Valve már megkezdte 2018. második Majorének szervezését is, melyhez most keresik a partnert. Ez egy üdítő hír, ugyanis rengetegen panaszkodtak az ELEAGUE Major időbeosztása miatt, ahol a legnagyobb problémát az okozta, hogy október 5-én történt a bejelentés, és 9-én már kvalifikációk voltak. Ez a csapatoknak több, mint kellemetlen, hiszen a hirtelen érkezett Major miatt többeknek is vissza kellett mondania megjelenéseket, versenyeket. Most ennek menne elébe a Valve azzal, hogy előre bejelentik a másik szponzorált bajnokságukat is a 2018-as szezonra.

Bejelentették a következő Majort!

Bostonba megy a következő CS:GO Major, de csak jövőre.

Az információk alapján –melyeket azóta a kiadó is megerősített–, a Valve jövő hónap végéig várja a jelentkezéseket a versenyszervezőktől egy 2018. augusztus végi - szeptember eleji Majorre. A versenyfutásban ott lesz a PGL, az ESL és a DreamHack is, de várható pályázat a StarLaddertől és az EPICENTERtől is. A következő Majorhöz hasonlóan a 13. is úgy zajlik majd a tervek szerint, hogy a főkvalifikáció, a csoportkör és a rájátszás egy folytatólagos esemény lesz, rövid, néhány napos szünetekkel két szakasz között.

A kiválasztás biztosan megtörténik november végéig, az viszont kérdéses, hogy ezzel együtt nyilvánosan is leleplezik-e. Ha emlékeztek még, akkor eddig úgy csinálta a Valve, hogy amint lezajlott egy Major, nekiálltak keresgélni, és mint most az ELEAGUE Majorrel, kb. két hónappal az előző után hirdették ki a következőt. A korábbi gyakorlattal ellentétben, a korai kiválasztás (egy bejelentett Major előtt) és az eltolt időpont (júliusról szeptember környékére) sokat segíthet abban, hogy ne legyenek a menetrendben ütközések, így a csapatok és a szervezők jobban tudjanak gazdálkodni a rendelkezésre álló idővel.

Ha nem is lesz nyilvános minden információ a második Majorrel kapcsolatban az ELEAGUE előtt, akkor is sokat segíthet ez a lépés a Valve-től, hiszen így talán elkerülhetőek a mostanihoz hasonló botrányok a kvalifikáció körül. Ez a változás nagyon fontos lehet a későbbiekben, és valószínűleg ez lesz a következő évek gyakorlata is. A játékosoknak és a szervezőknek is fontos, hogy minél hamarabb értesüljenek a Major dátumáról, ezért elmondható, hogy a kiadó helyes döntést hozott az ügyben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!