PoE a lehetetlenre vállalkozott, átigazolásával kapcsolatban szembeszállt a reddit kommentelők hadával

PoE a lehetetlenre vállalkozott, átigazolásával kapcsolatban szembeszállt a reddit kommentelők hadával

Power of Evil jó eséllyel az amerikai OpTic Gamingbe igazol át. A magát hű európainak valló mides döntése sok embernél kiverte a biztosítékot, főleg az All-Star szavazás után, amiben ő lett a mides.

Kevés dolog félelmetesebb annál, mint amikor a reddit egy emberként förmed rád és támad téged. Erről azt hiszem az EA tudna mesélni a Star Wars Battlefront II kapcsán, akik elérték minden idők leginkább downvote-olt posztját, mióta reddit a reddit. Ebből kapott egy kis ízelítőt PowerofEvil, a Misfits volt midese, aki úgy döntött, hogy Észak-Amerikában folytatná karrierjét. Az egész azért kapott ekkora felhajtást, mert az All-Star szavazás során volt egy kis ellentét közte és Weldon Green, a G2 egyik edzője/pszichológusa között, aki PerkZ-nek próbált kampányolni.

Tényleg akkora a kivándorlás Európából az NA LCS-be?

Hodi | 17/12/03 14:10 Már hónapokkal korábban eldőlt, hogy az NA LCS 2018-tól franchise alapon működik majd, a 10 millió dolláros bevásárlási ár pedig azt is előrevetítette, hogy aki a jövő évben Észak-Amerikában játszik majd, az talicskával fogja hazavinni a pénzt, ami természetesen csábító az európai játékosok számára, akik az öreg kontinensen távolról sem keresnek annyit, mint mondjuk egy jobban fizető Challenger Series csapat az NA régióban.

Mint azt tudjuk, PoE megnyerte a szavazást, viszont amikor megvédte magát, olyanokat írt a poszt alá, hogy ő "hű európai", ugyanakkor ő sem tudja még, hogy hova vezet az útja. Ezúttal megpróbálta megmagyarázni a történéseket és kicsit enyhíteni a nép haragját, de az biztos, hogy még ezzel sem aratott osztatlan sikert. Még azt a gúnynevet is megkapta, hogy PowerofCash, vagy röviden Po€, az euró jel pedig tudjuk mire utal.

Először is megköszönte mindenkinek, aki még így is kitart mellette, illetve elmondta, hogy azok, akik emiatt hátba támadják, elvesztették minden tiszteletét. Arra kérte az olvasókat, hogy mielőtt reagálnának, előbb olvassák végig a posztot, és azután írjanak bármit is, de mint tudjuk, ezt nem igazán tudjuk elvárni mindenkitől, főleg a redditen.

Először is az All-Star kampányról ejtett egy szót, ahol PerkZ volt mondhatni a vetélytársa. Szerinte az EU LCS mindig azon panaszkodik, hogy nincs elég történés a régióban, amire figyelni lehetne, az All-Star szavazás pedig pont egy ilyen volt, bár arra nem gondolt, hogy valaha is megbántana ezzel valakit. Már akkor azzal jöttek, hogy minek szavazzanak meg valakit, aki úgyis elhagyja a régiót. Elmondása szerint a szavazás idején még szó nem volt arról, hogy bárhova is menni fog. Benne volt a pakliban, de akkor még nem volt konkrét terv, sem hajlandóság a részéről, emellett az All-Star szavazás mindig az adott év teljesítményéről szól, nem arról, hogy mi lesz jövőre. Azt is hozzátette, hogy bár nem mondhat konkrétumokat, de ő látta a szavazati számokat, és egyáltalán nem volt közel hozzá PerkZ.

A másik dolog amit kiemelt, ez a bizonyos "I bleed EU and I would never leave", vagyis EU vér folyik az ereimben és sosem hagynám el. Javasolta, hogy mindenki nézze meg a szerződéseket, amikor valaki ezt mondja. A legtöbb játékos, aki ezzel a szöveggel jött, valószínűleg nem kapott még szerződés lehetőséget sem Észak-Amerikától, amiben azért van valami, ha belegondolunk. Sokkal több pénz van abban a régióban, vagyis akinek van ára, azt meg tudják fizetni. Ezek után miért érnék be egy másodosztályú játékossal, ha megvehetik a legjobbakat is mint Zven, mithy, PoE, vagy épp Febiven.

Nem maradhatott ki a szokásos EU > NA kérdéskör sem. Elmondta, hogy nagyon szereti Európát, főleg a német közösséget, de kit érdekel az EU és NA rivalizáció, mikor a koreaiak úgyis mindig mindenkit megvernek. Ilyen téren ezért irrelevánsnak tartja ezt az egész témát, és nem ezzel szeretne foglalkozni.

A kedvence természetesen a csapat megítélése volt, miszerint tök gyenge szervezethez megy majd át, mert a papírforma azt mondja, hogy ezzel a csapattal semmit nem lehet majd elérni. Erre is volt válasza, hiszen tapasztalt már egy keveset az évek során. Erre jó ellenpéldák a Misfits, az UOL vagy épp az Elements, akiktől nem vártak volna sokat a nézők alapból. Azt is hozzátette, hogy az sem feltétlenül szerencsés, ha túl sok nagy sztár van egy csapatban, ezt ő maga is megélte az Origenben, ahol hiába volt ott egy sOAZ, Amazing, PoE és Zven (akkori nevén Niels), illetve mithy, egyszerűen nem tudtak csapatként játszani. Egy évvel később sOAZ a Fnatic-kal, ő a Misfits-el, Zven és mithy pedig a G2-val jutott a VB-re, ami nem volt véletlen. Azt is "szereti", mikor játékosokat a saját teljesítményük alapján ítélnek meg, de azt nem nézik, hogy mindez mit jelent a csapatnak. Példaként pont sOAZ-t hozta fel, aki nagyon sokszor rossz matchupokat játszik, amikben nyilván nem tud csillogni, de mindezt azért, hogy a többi lane-en meg előnyük legyen.

A cikk következő oldalon folytatódik!



A Misfitsről sem gondolták sokan 2-3 hónapja, hogy bármeddig is jutnak a VB-n, még azt se adták meg nekik a nézők, hogy megverik az UOL-t, akik tavaszról nagy lendülettel jöttek. Végül top 8 lett a vége, és az SKT-t is nagyon szépen megszorongatták. Az idők azonban változnak, csak arra építeni, hogy volt egy jó VB-jük édes kevés, nem következik automatikusan az, hogy innen már csak felfele vezetett volna az útja a csapatnak. A kétkedőknek még azt is megemlítette, hogy nézzék meg az UOL-t, ha még mindig nem hisznek neki. Szó szerint minden egyes évben teljesen új csapatot építenek olyan játékosokból, akikről nem feltétlenül sokat hallani. Emlékezzünk vissza, idén is a tavaszi szezont egy Xerxe-vel és egy Samux-szal kezdték, akiktől senki sem volt elájulva. Mégis, a tavaszi szezonban döntősök voltak, és ha nincs Exileh gyengélkedése a nyári szezonban, akkor valószínűleg ők is ott lettek volna Párizsban így vagy úgy, de a végeredmény csak az lett, hogy egy rövid jó időszak utána egyáltalán nem biztos a siker.

Ami pedig a döntés okát illeti, a pénz és a stabilitás is egy nagyon fontos tényező természetesen, ő is hétköznapi ember, és ebből jelenleg nincsen túl sok az EU-ban. Nem úgy mint az NA LCS-ben, ahol gőzerővel indul a franchise-olt liga jövőre, míg mi csak reménykedünk, hogy az európai Riotnak is vannak konkrét tervei a jövőt illetően. Ettől függetlenül nem ez volt az egyetlen faktor a döntésében. Állítása szerint, a pénz mit sem ér, ha nem tud hinni abban a csapatban, ha pedig ez a hit nincs meg, akkor inkább nem is csatlakozik. Arról is tudott, hogy igNar visszamegy Koreába, és többek közt ez is befolyásolta a helyzetet, aki elvileg nagyon sokat tett hozzá PoE fejlődéséhez. 

Végül, de nem utolsó sorban bocsánatot kért Deficio-tól, a leghűbb EU kommentátortól. Csüggedni azért még nem kell, hiszen az All-Staron még a mi régiónkat fogja képviselni, és reméljük, hogy ezúttal is úgy veszi fel a versenyt Fakerrel, mint a VB-n.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!