Ha folytatódik a sorminta, akkor jövőre Majort nyer a Na'Vi vagy a Mouz

Ha folytatódik a sorminta, akkor jövőre Majort nyer a Na'Vi vagy a Mouz

Aki a DH Winter versenyen döntőzött, az a következő évben Majort nyert.

Mint ismeretes, a hétvégén átgázolt az immáron electronicot sorai közt tudó Na'Vi a teljes DreamHack Winter mezőnyén, ezzel hosszú idő után ismét a magasba emelhettek egy LAN kupát. Ha lemaradtatok volna s1mple és electronic álomszerű henteléséről; itt tudjátok pótolni: 

S1mple és Electronic átgázoltak a mouzon, DreamHack bajnok a Na'Vi!

Az egész verseny során elképesztő formában játszottak a srácok, megérdemelten nyertek!

A HLTV egyik vezetője most kicsit mögé nézett a statisztikáknak és egy igazi érdekességre bukkant, mely szerint a DreamHack Winter döntősei közül valaki az azt követő évben tuti Majort nyert! Ez volt a trend az elmúlt 4 évben, nézzük meg pontosan, miről is van szó!

2013 - fnatic vs NiP

2013-ban a jönköpingi versenyen svéd házidöntőt rendeztek, akkor a fnatic és a NiP küzdött meg egymással, ahol végül a fnatic győzedelmeskedett. A NiP 2014 első major versenyén revansot vett a fnatic-on a Dreamhack-es vereségért, és megnyerték a kölni versenyt. 

2014: LDLC vs NiP

A következő áldozatunk az LDLC. Ők a hazai pályán játszó NiP-et tudták legyőzni a DH döntőjében. Ez az a verseny, amikor a fnatic először vetette be az elhíresült Boostmeister trükköt, de ez sem volt elég a meccs megnyeréséhez, az LDLC ment a döntőbe. A következő évben a kolozsvári DH Majorön már Team EnVyUs néven, de az LDLC mag nyert, miután egy gigászi csatában az akkoriban elképesztően játszó Natus Vincere-t győzték le.

2015: Luminosity (SK) vs fnatic

2015-ben a DreamHack Winteren a Luminosity (ma már SK Gaming) meglepetés csapatként egyből a döntőig verekedte magát, de a fináléban az akkori legjobb fnatic várta őket, akik ellen el is buktak. A sorminta viszont folytatódott, és 2016-ban laposra verték a világot a brazilok, ebben az évben két majort is behúzntak, és azóta is az első két hely valamelyikén mozognak a világranglistán. Bár igazi érájuk soha nem volt, azóta is a legfélelmetesebb csapatok között vannak számon tartva, legutóbb az EPICENTERen emelhették magasba a győztesnek járó trófeát. 

2016: Gambit vs Renegades

A 2016-os DH Winter inkább a feltörekvő csapatokról szólt. A legnagyobb névnek a C9 számított, akik még a Top4-be sem tudtak bejutni. viszont a döntőt a Renegades ellen megnyerő Gambit hónapról-hónapra jobb teljesítményt mutatott. A nyári, a PGL által rendezett Major tornán pedig jött a bombameglepetés, Dosiaék veretlenül jutottak ki a csoportukból és utána is megtörhetetlennek bizonyultak. A szintén meglepetéscsapatnak számító Immortals ellen néztek farkasszemet a döntőben, ám Zeusra nem volt ellenszere a braziloknak, így végül az MVP-t is szerző AdreN irányításával ők emelhették a magasba a trófeát Krakkóban.

2017: Na'Vi vs Mouz

Most pedig elértünk a jelenkorhoz. A Na'Vi tegnap parádés játékkal, nagyon simán nyerte meg a DH Wintert. Electronic és s1mple emberfeletti formában játszanak jelenleg, Zeus pedig úgy tűnik, kézben tudja tartani a csapatot. Tegyük hozzá, hogy a DreamHack Winteren azért igazi Top Tier csapatok nem voltak, így joggal lehet mondani, hogy a Na'Vi csak gyengébbek ellen parádézott. Az idő, és a jövő évi két Major majd eldönti, hogy folytatódik-e a minta. 

Szerintetek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!