Új funkcióval bővült a Google keresője, most már e-sport versenyek eredményeit is követhetjük

Hamarosan pedig Magyarországon is elérhető lesz a funkció.

A Google eddig az e-sporttal szemben elég méltatlanul viselkedett (sőt, még most is): ha egy profi e-sportolóra rákeresünk, akkor ahelyett, hogy valami olyasmit kapnánk, hogy "Sportoló", vagy egy olyat, hogy "E-sportoló", be kell érnünk egy "Szenvedélyes játékos" felirattal. Sokak szemében ez sértő is lehet akár, de az vitathatatlan, hogy nem ez a megfelelő szó.

Persze itt nem arról van szó, hogy a Google nem ismerné el az e-sportok "jelenségét", sokkal inkább fordítói hibáról lehet szó. Nekik is van jó néhány e-sporttal kapcsolatos törekvésük, ilyen például a YouTube Gaming szekciója. Sőt, az ECS-t szervező FACEIT-nek fizettek is annak érdekében, hogy az adások YouTube-on legyenek elérhetőek.

A gigacég most viszont újabb lépést tesz az e-sportok felé -jelentette be Twitteren a YouTube Gaming vezetője, Ryan Wyatt. A kereső segítségével már e-sport versenyek eredményeivel is naprakészek lehetünk, hiszen ha az adott verseny nevére rákeresünk, megkapjuk a legfrissebb eredményeket és még linket is kapunk a YouTube streamekhez. Ez hazánkban jelen pillanatban nem elérhető, de az ígéretek szerint néhány napon belül az lesz.

Játékok tekintetében Counter-Strike és League of Legends van eddig, ám a Google-t ismerve ez hamar bővítésre fog kerülni. Ha ti is ki szeretnétek próbálni, akkor nincs más dolgotok, mint ide kattintani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!