A póker szerelmesei örülni fognak -új e-sport a láthatáron?

A póker szerelmesei örülni fognak -új e-sport a láthatáron?

Úgy fest egy új szereplő is be kíván törni az e-sport piacára. Bemutatjuk a PokerStars Power Up-ot!

Aki eddig még nem találkozott volna vele, a kártyajáték-nagyhatalom egyedi ötlettel állt elő: kombinálta a hagyományos Texas Hold’Em-et és a virtuális játékok világát. Mostantól szupererőkkel felszerelkezve mérhetjük össze erőnket ellenfeleinkkel szemben. A képzeletbeli pókerasztalhoz három játékos ülhet le egyszerre, akik az eddig megszokott játékmechanikát merőben átalakíthatják. Lehetőség van ugyanis bizonyos kártyák megváltoztatására, megsemmisítésére, vagy például a pakli felső lapjának megtekintésére. Amellett, hogy egy izgalmasabb játékmenetet kapunk, a többi szellemi sportokkal ellentétben, az elég magas szerencse faktor is csökkent, mivel a játékosoknak több lehetőségük van a játék kimenetelének megváltoztatására. 

Egy új, potenciális e-sportról beszélhetünk a PokerStars Power Up kapcsán, mégis kevesen gondoltak eddig bele, hogy a virtuális póker is könnyűszerrel tekinthető e-sportnak. Itt is megjelenik egy szabályrendszer, ami keretet szab a versenynek, és egyszerre kettő, vagy több ember játszhat.

PokerStars PowerUp

A játékban rejlő lehetőségekre jó mutató lehet a követői bázis felmérése például a YouTube-on, vagy Twitch-csen. Minél nagyobb passzív fogyasztás (elsősorban nem játékos, hanem nézői érdeklődés) figyelhető meg a játék iránt, annál inkább van lehetőség arra, hogy egy stabil e-sport jöhessen létre. Jelenleg viszont ez még elenyészőnek mondható.

 Szerintetek egyáltalán van jövője a játéknak? Ha igen, be tud vele lépni az e-sport piacára a PokerStars?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!