Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez az év az SK Gaming éve volt

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy ez az év az SK Gaming éve volt

Nyolc megnyert verseny és több, mint 1,3 millió dolláros nyeremény az idei mérlegük.

Az SK Gaming történelmébe a 2017-es év mindenképp kiemelten fog bekerülni. Talán idén voltak a legsikeresebbek: összesen nyolc (nagy) tornát nyertek meg egy év alatt, és picit több, mint 1,3 millió dollárt vihettek haza a versenyekről. Egyedül talán egy Major győzelem hiányzik -az viszont már túl szép lenne. Hiába vettek részt két Majorön, az atlantain beugróval kellett játszaniuk, így csak a 3-4. helyig jutottak, míg Krakkóból "csak" legendaként mehettek haza, ott az 5-8. hely jelentette a végállomást.

Az év első aranyérméig egészen áprilisig kellett várni, a cs_summitig. Előtte is meg volt a lehetőségük, de "csak" egy Major 3-4. hely, egy DH Las Vegas ezüst, egy IEM Katowice 11-12. és egy SL i-League 9-11. hely jött össze. A cs_summit után viszont nem volt megállás, hiszen május elején már Sydney-ben értek fel a csúcsra.

A következő Subaru Invitationalön "adtak másoknak is lehetőséget érvényesülni", és csak egy második hellyel repültek haza. Dallas-ban, az EPL 5. szezonjának a döntőjén pedig a 3-4. helyig jutottak, akkor a G2-nak adtak esélyt nyerni. Aztán június elsején a DH Summerön eszméltek, hogy "hé fiúk, már május eleje óta nem nyertünk, kapcsoljunk rá", így ott is meglett a dobogó legfelső foka. Pár hétnyi pihenő után Londonba utazhattak -de nem ám pihenni, hanem az ECS 3. szezonjának a döntőjére. Ott a nagy rivális, az "örök ezüstérmes" FaZe-el szembe mutatták meg, hogy miért is ők a világ legjobbjai. Itt már ők is megtapasztalhatták, hogy milyen sűrű is a versenynaptár, mert utaztak is egyből Németországba, azon belül is Kölnbe, hogy újra elfoglalják a méltó helyüket: az első helyet.

Ezután sem volt idő lazsálni, hiszen Lengyelországban kezdődött az egyik legjobban várt esemény, a Major. Valószínűleg itt jött ki a szoros versenynaptár által okozott terhelés, így hiába nyertek meg szinte mindent előtte, itt már nem voltak olyan közel, az 5-8. helyen ki is estek. Aztán egy nyeretlenségi széria jött, a DH Master Malmön csak a legjobb nyolcig jutottak, Míkonosz szigetén pedig a dobogó legalsó fokára léphettek fel, ahogy az ESL New York-on is. Az ELEAGUE Premieren se jött ki nekik a lépés, mindössze a 9-12. helyig futotta a lendületből. Egy-két hét pihenő után viszont kikerültek a rossz szériából és Szentpéterváron, az EPICENTER-en már győztesként ünnepelhettek. Közben egy WESG AM régiós kvalifikáció is összejött nekik: mapvereség nélkül nyerték meg a brazil kvalifikációt. Az IEM Oaklandet azonban nem tudták megnyerni, ott is egy 3-4. hellyel kellett beérniük. Innen azonban már csak felfelé ívelt az út, és a BLAST Pro Series-t is-, majd az EPL LAN döntőjét is megnyerték.

Idén összesen 25 (!!!) versenyen vett részt a csapat, ez átlagosan havi kettőt jelent. Ez annyira nem is tűnik durvának, azt viszont figyelembe kell venni, hogy ezek a versenyek nem egy-két naposak voltak, hanem a legtöbb 4-5-6 napig is eltartott. Aztán előtte és utána is jöhetett a több napos utazás. Viszont úgy látszik, hogy nagyon is megérte, hiszen jelenleg ők a világ legjobbjai. Emellett az sem elhanyagolható, hogy 1,3 millió dollárt nyertek össze, ami egy főre vetítve olyan 260 ezret jelent.

Egy lelkes redditező össze is szedte egy képbe az SK idei összes aranyérmét.

Az idei évből még egyetlen egy verseny; az ECS 4. szezonjának a döntője hátravan, oda viszont a brazil ötös már nem jutott ki.

Mindenesetre hatalmas siker ez az év az SK-nak, a kérdés az, hogy jövőre is összejöhet-e ugyanez? Ti mit gondoltok, tud jövőre egy hasonlóan sikeres évet zárni a brazil ötös?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Fotók: HLTV, Reddit

Kövess Minket!