Több mint fél millió ember nézte TV-n a Blast Pro és az EPL versenyét Dániában

Több mint fél millió ember nézte TV-n a Blast Pro és az EPL versenyét Dániában

Az ország 10%-a lesett a két versenybe a televízión keresztül.

Az északi országokban, de főleg Dániában és Svédországban hatalmas hagyománya van a CS-nek és nem titok, hogy sokan játszanak vele, de talán még többen nézik. Erről tesz tanúbizonyságot az is, hogy több mint a lakosság 10%-a, pontosabban: 540 ezer ember nézett bele az EPL és a Pro League meccseibe.

„540 ezer dán követte a Blast Pro Series és a EPL döntőjét a DR3TV-n az előző hetekben. Átlagban fejenként 1 óra 13 percet nézték a két versenyt. Mivel mindkét bajnokságot az SK nyerte, így könnyű dolgunk volt, egy képpel zárhatjuk le az egészet.”

Persze ezt nem kell készpénzként venni, hiszen a két versenyt összesen követték ennyien, valószínűleg sokan mindkettőbe belenéztek, így tényleg személyre lebontva reálisabb ennek a fele; azaz 270 ezer néző. Egészen elképesztő, hogy TV-n is ennyien követték figyelemmel a versenyeket és nem csak azt a szűk réteget érdekli, akik játszanak vele, hanem akár az idősebb korosztályt is. Ezt több komment is alátámasztja, hiszen jó pár dán játékos például a szüleit vette rá, hogy nézzenek bele, és valamennyire még tetszett is nekik az egész hangulata. Dániában tehát bőven előre járnak e-sport közvetítés szempontjából, de talán jövőre Magyarországon is nagy lépést tehetünk az e-sport elfogadásának érdekében.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!