Egyeduralkodónak tűnik a Premier versenyek piacán az ESL

Azt is eláruljuk, hogy kik nyerték a legtöbb premier ligát 2017-ben!

Szükséges egy igen magas összdíjazás, illetve a legnevesebb csapatok részvétele ahhoz, hogy valamit, a legfelsőbb kategóriás versenyek közé soroljanak. Általában ismert és elismert szervezők kemény munkája révén jön össze évi 20-22 premier torna, aminek az összdíjazása több mint 10,8 millió dollár volt 2017-ben. Ebből a legmagasabb a januári WESG döntő volt, ahol 1,5 milliót osztottak szét! Egyébként ennek a győztese, mára a profi közösség perifériájára szorult EnVyUS volt.

Nézzük át, hogy milyen összdíjazással, és milyen győztessel bírtak 2017-ben:

  • Az SK összesen 8 alkalommal tudott döntőzni premier versenyen idén, ezzel pedig több mint 1 millió dollárt zsebeltek be!
  • A FaZe szintén 8 premier versenyen lett döntős, amivel több mint 1,1 milliót nyertek.
  • Őket követi az Astralis 4 döntővel, ami kicsivel több mint 800 ezer dollárra tehető.

Őket a North, G2, és VP követi, akik egynél többször tudtak maradandót alkotni. 

Forrás: Liquidpedia

A versenyek felét, 8+3 (ESL előtagú versenyek, és az Intex Extreme Masters) megmérettetést az ESL szállította, míg a DreamHack-től csupán 2 premier versenyt láthattunk. Ehhez jön a 2 db Eleague torna (amiből az egyik Major), 1 PGL (szintén Major), 1 Starladder, 1 ECS, 1 ESG Tour, és egy WESG. 

2018-ra pedig már újabb 6 ESL által szervezett premier ligát jelentettek be, de valószínűleg megint az Eleague fogja a legnagyobbat dobni a Major-rel! 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!