Szüksége van a Hearthstone-nak Twitch droppokra?

Szüksége van a Hearthstone-nak Twitch droppokra?

Az Elder Scrolls Legends és a Gwent is bevezette, -vajon a Hearthstone nézőinek is hasznos lenne ez a funkció?

A Hearthstone a világ legnépszerűbb mesekártya játékának számít, a Blizzard pedig különböző bónuszokkal meg is hálálja mindezt a közösségnek. A Kobolds and Catacombs kiegészítő indulásával például ingyen kártyacsomagot kapott minden játékos, továbbá január 9-ig még megszerezhetitek a Twitch Prime-hoz járó arany csomagot is. Ha még nem gyűjtöttétek be ezt az értékes lootot; az alábbi cikkünkben minden instrukciót megtaláltok hozzá.

Mától elérhető a Twitch Prime mellé járó Golden Classic kártyacsomag

Ben | 17/11/08 10:17 A promóció ma kezdődik és január 8-án ér majd véget. Lássuk, hogy lehet megszerezni a pakkot, aminek a kibontásakor Hearth szívrohamot fog kapni. Pár héttel ezelőtt röppent fel a hír, hogy abban az esetben, ha valaki rendelkezik Twitch Prime fiókkal, akkor novemberben egy exkluzív nyalánkság landolhat a Hearthstone fiókunkban, egy Golden kártyacsomag.

Néhány játékos számára azonban mindez nem elég, és egyikük; név szerint mcinthedorm a hivatalos subredditen vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha a Hearthstone is csatlakozna a Twitch Drop programjához. A Twitch Drop tulajdonképpen azt jelenti, hogy összeköthetjük a Twitch és a Hearthstone fiókunkat és a versenyek nézésével random ajándékokat nyerhetünk. CS:GO-ban már évek óta működik ez a rendszer, és a Major tornák közvetítéseinek népszerűsége különösen megnőtt általa, mivel a nyerhető ládák nagy ritkán igencsak értékes ingame cuccokat tartalmaznak. mcinthedorm egyébként azzal érvelt posztjában, hogy a Hearthstone "konkurenciájának" számító Elder Scrolls Legends már hónapok óta használja a rendszert, továbbá a CD Project Red napokban zajlott Gwent tornáján is működött ez a funkció. 

Az internetes közösség nagy része érdekes módon nem feltétlenül támogatná az ötletet, és a vélemények alapján maga a Twitch Drop rendszer csak egy olcsó marketing fogás, amivel a Legends és a Gwent rá akarja venni a gamereket, hogy nézzék és egyáltalán foglalkozzanak a két játékkal. Ráadásul, igazából nem is kell nézni a közvetítéseket, elég, ha csak bekapcsoljuk a streamet és úgy hagyjuk a gépünket, a rendszer legtöbbször semmilyen interakciót nem követel a nézőktől. A Blizzardnak egyébként nincs is szüksége fantom nézőkre, mivel ha megnézzük a Twitch legnépszerűbb játékait, a Hearthstone legtöbbször a Top3-ban szerepel. 
twitch, blizzard, hs topstreams
Véleményünk szerint a Twitch Drop rendszer nem lenne éppen egészséges hatással a közösségre, és csak hamis képet festene a játék népszerűségéről, továbbá az aktív játékosok számára az a pár pakli nem osztana-szorozna, mivel a mindennapi küldetések teljesítésével és a játékkal amúgy is kifarmolják őket. A ti véleményetekre persze most is kíváncsiak vagyunk. Szerintetek jó ötlet lenne a Hearthstone közvetítések nézésének ilyen formában történő jutalmazása?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!