Észak-Amerika elvérzett az ECS döntőn -2. nap

Észak-Amerika elvérzett az ECS döntőn -2. nap

Az ECS 2. napján sorra hullottak el az észak-amerikai csapatok, az elődöntőkben csak európai együttesekkel találkozunk ma.

Már túl vagyunk az év utolsó nagy versenyének, az ECS-nek, a második napján is. Ennek megfelelően véget ért a csoportkör is tegnap, ahol nagy meglepetésre minden észak-amerikai csapat a porba hullott, ezzel átadva a terepet ma az európaiaknak.

40 fragig meg sem állt NiKo a Team Liquid ellen -ECS S4 döntő 1. nap

Nagyon jól megy az Astralis-nak beugróval, a Cloud9-t és a FaZe-t is elverték.

FaZe - Cloud9 (2-0)

A nap kiemelt mérkőzése egyértelműen az utolsó volt, így nem is biztos, hogy mindenki látta, hiszen későn kezdődött. Az elvárások azonban magasak voltak, mert ha nem számítjuk a beugróval érkező Astralis-t, akkor a Cloud9 a legerősebb csapat a FaZe után Cancunban. De ennek tegnap nem sok nyomát láttuk, mert karriganék igen sima 2-0-val küldték haza tarikékat.

Mirage-t, amit a C9 választott, elég simán hozta a FaZe. Mindenki jó napot fogott ki tegnap a csapatból, így sorra jöttek a körök, az első félidőből 11:4-gyel tudtak fordulni a másodikra. Ebben pedig nagy szerepe volt a Cloud9 bénázásának is, mert folyamatosan az A lerakót próbálták betámadni, ahol a NiKo-GuardiaN-rain hármassal alig vették fel a versenyt. A második félidőben is csak egy fegyvereskört sikerült megnyerni, pedig a pisztoly- és a rákövetkező 2 kör lehetővé tette volna a visszatérést. De ez egy újabb intőjel volt arra, hogy a FaZe ellen nem érdemes Mirage-t választani, hacsak nem az SK vagy.

Overpass-on még nagyobb verésre lehetett számítani, főleg az ismételt 11:4-es félidő után. A C9 sikeréhez nagyon hiányzott Skadoodle teljesítménye, aki csak 2(!) killt szerzett az első 17 körben, de Stewie sem volt sokkal jobb. Ezután újabb jó rajtot sikerült venniük, 11:7-re feljöttek. Innentől pedig kezdett alakulni a küzdelem, leginkább a FaZe hibái miatt. Két fegyvereskört hoztak rögtön, de innen csak nehezen zárták le a meccset, ami végül 16:11-nél sikerült. Ezzel pedig Észak-Amerika utolsó mentsvára is kiesett a versenyből.

A 2. nap mérkőzéseinek eredményei: Luminosity 0-2 mousesports, Cloud9 2-0 Liquid, OpTic 0-2 mousesports, FaZe 2-0 Cloud9

Mai program

Ma 15:15-től folytatódik a verseny az elődöntőkkel, méghozzá az Astralis - mousesports, majd 18:15-től a fnatic - FaZe meccsel. A nagy döntő várhatóan 21:15-től indul, és ahogyan az előző meccsek, úgy ez is Bo3 lesz. Magyar nyelvű közvetítés sajnos nem lesz, de angolul itt követhetitek. Ha pedig a FACEIT pontok is érdekelnek, akkor itt elmondjuk mi is ez.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!