„Sokkal jobb érzés volt ezt a versenyt megnyerni, mint az ELEAGUE-t vagy az ESL ONE-t” -rain interjú

„Sokkal jobb érzés volt ezt a versenyt megnyerni, mint az ELEAGUE-t vagy az ESL ONE-t” -rain interjú

Rain az ECS MVP-je válaszolt pár kérdésre a döntővel-, és az eddigi évvel kapcsolatban.

Egészen elképesztő, hogy a FaZe jó teljesítménye mögött általában rain áll. Sosem mondtuk, hogy ő a világ legjobb játékosa, de mindig ott volt a top 5-ben és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott minden egyes versenyen. Nem volt kérdés, hogy idén másodjára a norvég játékos kapja az MVP díjat, így jöhetett a szokásos interjú a HLTV jóvoltából.

Alaposan megizzadt a FaZe a mexikói hőségben

Végre nem volt útban az SK, de a németek majdnem megtréfálták Olofékat.

Mesélj kicsit a döntőről, számítottatok rá, hogy ennyire nehéz lesz a mousesports ellen?

"Igen, tudtuk, hogy nehéz lesz, sokat fejlődtek az utóbbi időben. Azért arra nem számítottunk, hogy ennyire nehéz lesz, de szerintem sosem fáradtam még el ennyire egy döntő után, még ott sem, ahol vesztettünk. Nagyon jól játszottak és elképesztően szoros köröket nyomtunk, amiből párat át is adtunk nekik. De a végén azért csak sikerült megnyerni."

A Mouz nagyon agresszív volt CT-ben, főleg Infernon. Úgy játszottak, mintha ők lennének az esélyesek; tisztelet nélkül. Meglepett titeket? Nehéz volt alkalmazkodni ehhez?

"Azokban a körökben, ahol agresszívan játszottak nagyon megleptek minket, nem voltunk erre felkészülve, éppen beszélgettünk valami teljesen másról, és már benne is voltak az arcunkban. Tudtuk, hogy néha ez fogják csinálni, csak azt nem, hogy mikor."

A döntő Nuke-kal kezdődött, amit végül elvesztettetek, pedig nagyon közel voltatok, ahhoz, hogy vissza gyertek a meccsbe. Úgy néz ki, hogy Nuke és Cobble a két legrosszabb pályátok, mit gondolsz erről?

"Mindegyik pályán próbálunk javítani, nem nagyon gyakoroltunk Nuke-on, mert úgyse használja senki és próbáltunk arra koncentrálni, hogy az SK-t tudjuk elverni. A T oldalunk borzasztó volt, az első három kör után csak egyet tudtunk nyerni, amikor Karrigan leászolta őket. Szóval nincs miről beszélni, muszáj gyakorolnunk rajta."

Milyen érzés volt megnyerni a döntőt, úgy, hogy az SK nem volt itt? Főleg ekkora küzdés után?

"Nagyon jó érzés volt, sokkal jobb, mint megnyerni az ELEAGUE-t vagy az ESL New Yorkot, mert mindkettő egész könnyen ment. Amikor ennyire küzdened kell, akkor sokkal több energiát kapsz és túlteng az adrenalin. Az pedig, hogy az SK nem volt itt, azt jelenti, hogy nem lehetünk jobbak náluk ebben az évben, de jövőre muszáj lesz elverni őket, ezért nagyon várom 2018-at."

Ez a második MVP-d idén, egy igazán jó versenyen vagy túl. Hogy érzed magad most, mint CS játékos? Pár éve norvég csapatokkal próbáltál kvalizni a Majorra, most pedig itt vagy. Van ennél feljebb?

"Szerintem van. Egy olyan norvég szcénából jöttem, ami gyakorlatilag nem is létezett. Nagyon sok játékossal játszottam és iszonyat sok tapasztalatot szereztem. GuardiaNnel, oloffal és NiKoval játszani elképesztő, nagyon sokat tanulok tőlük meccs közben, és azon kívül is. Szerintem ennél csak feljebb mehetek."

Szeretnél még valamit hozzáadni, amivel lezárod az évet és az interjút?

"Csak azt tudom mondani, hogy GG mousesports, nagyon nehéz meccs volt. Boldog karácsonyt és újévet mindenkinek!"

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!