A Challenger Series helyett nemzeti ligák lesznek

A Challenger Series helyett nemzeti ligák lesznek

2018-ban az EU LCS-ben sem lesz kieső csapat, így a Challenger Series lényegében értelmét veszti. Aggodalomra azonban semmi ok, lesz helyette más!

Nekünk, európaiaknak még sokat kell várni a franchise rendszerre, legjobb esetben is 2019-ig. Annyi változás azonban itt is történt, hogy Bo1-re váltunk, illetve a tavaszi és a nyári szezon között nem lesznek kiesők. Helyette számos nemzeti kupa indul el komolyabb Riotos háttérrel, hiszen a tátongó űrt valamivel ki kell pótolni.

Nem siették el, de megvan a Vitality felállása is a 2018-as évre

Aioween | 17/12/21 11:25 Tényleg csak az utolsó simítások vannak hátra, de a legtöbb csapat már készen áll a következő szezonra. A Vitality nem siette el, de ez valahol meg is látszik a leszerződött játékosok kilétén. Sok hétnyi titkolózás után a Team Vitality is felfedte csapatfelállását.

Októberben már megerősítette a Riot, hogy a jövő évben sem Challenger Series, sem pedig relegation nem lesz, vagyis mindkét alapszakasz során marad ugyanaz a 10 csapat, ebben egy picit hasonlít az NA LCS-hez. Azt viszont nem igazán lehetett tudni, hogy mi fogja ezeket helyettesíteni, -egészen eddig: A tíz European Regional Leagues, vagy röviden ERL a saját régiójukon belül fog zajlani, párhuzamosan az LCS-szel. Így ezek nagyjából akkor fognak véget érni, mint az LCS playoff-ja. Ezzel egy kicsit felosztják ugyan a piacot és az egyes régió fejlődését szerintem egy kicsit visszább veti, de az tény, hogy ezáltal több játékos jut majd lehetőséghez, hogy megmutassa magát.

A 10 régió pedig így fog kinézni, mi magyarok sajnos nem szerepelünk külön a Magyar Elit Bajnoksággal:

  • Franciaország: itt eddig a Challenge France zajlott, de bővebb információt a francia oldalon tesznek majd közzé
  • Németország, Ausztria, Svájc: itt az ESL Meisterschaft folyik majd
  • Skandináv államok: itt még nem tudni pontosan mi lesz, bővebb információt majd jövőre kapunk
  • Lengyelország: marad továbbra is az ESL Mistrzostwa Polski
  • Spanyolország: Superliga Orange
  • Egyesült Királyság: itt is várni kell még a pontos részletekre, melyet majd a lolesports oldalán tesznek közzé az év elején
  • Portugália:  Moche LPLOL
  • Olaszország: PG Nationals
  • Csehország, Szlovákia: a pontos részletekre még várni kell majd itt is, ezekről is a lolesports-on kapunk bővebb információt
  • Balkán térség: a jelenleg is zajló Esports Balkan League fogja képviselni az egész régiót egyként, ebbe mi magyarok is beletartozunk, függetlenül attól, hogy földrajzilag semmi közünk a Balkánhoz.

Ezt követően a bajnokságok menete eléggé magától értetődő lesz. Minden ERL régió bajnoka továbbjut, és egy két-három hetes tornán vesz részt, hogy kiderüljön, melyik Európa legerősebb régiója. Az még rejtély, hogy ezzel a bajnoki címmel milyen plusz jár az esetleges pénzbeli, vagy tárgybeli nyereményeken kívül, de a közeljövőben további információk biztosan érkezni fognak még a Riot oldaláról. Erre reálisan a tavaszi szezon alatt lesz esély, amikor már menni fognak ezek a bajnokságok.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.