Összesen 24 ország játékosai lesznek ott a Majorön

Összesen 24 ország játékosai lesznek ott a Majorön

Megnéztük, hogy melyik ország hány játékost ad a Majorre. Voltak meglepetések.

Miután a Valve egybeolvasztotta a Major fő kvalifikációját a fő eseménnyel, így már meg is van azoknak a csapatoknak a névsora, akik kijutottak a 2018-as tornára, ami eleinte Atlantában, majd Bostonban lesz.

Kéthetes lesz minden Major, egybeolvad a főkvalifikációval az esemény

Az ELEAGUE Boston Majortől lesz érvényes az új rendszer, amiben a Major és a főkvalifikáció egy esemény lesz.

Az új formátumot sokan nem tartják elég jónak, hiszen elég igazságtalanul bánik az európai és az észak-amerikai csapatokkal: ugyanannyi kvalifikációs helyet kapnak, mint a gyengébb régiók, például Ázsia és a CIS régió. Azt pedig sokan egyenesen katasztrófának tartják, hogy például az AVANGAR, a TyLoo és a Quantum Bellator Fire kijutott, míg például a Heroic, a NiP, vagy a HellRaisers nem. Ez egyértelműen annak köszönhető, hogy egy CIS Minorról sokkal egyszerűbb a kijutás, mint például az európairól.

Ezt sajnos nem tudjuk megváltoztatni, ennek köszönhetően viszont egy elég multinacionális versenyt kaptunk, hiszen összesen 24 csapat 120 játékosa vesz rész a tornán pontosan 24 különböző országból. A listát természetesen Oroszország vezeti, tőlük összesen 14 játékos megy a Majorre. A második helyen Brazília és az USA osztozik, ők 12-12 adtak a versenynek. Aztán ha kicsit lejjebb megyünk, akkor olyan érdekességeket is találunk, mint például azt, hogy Kazahsztánból több játékos indul a versenyen, mint Svédországból, pedig az északi országban sokkal népszerűbb és elterjedtebb az e-sport, mint Kazahsztánban. Sőt, nagyon sokáig a svédek uralták a teljes mezőnyt.

Engem még az is meglepett, hogy kínából több játékos lesz ott a Valve által szponzorált versenyen, mint Norvégiából és Kanadából összesen. A mi régiónkat nézve Szerbiából és Csehországból 1-1 játékos megy, míg Szlovákiából 2. Sajnos ezúttal magyar játékos nem lesz ott, remélhetőleg azonban hamarosan ez változni fog, az meg már egészen hihetetlen lenne, ha egy teljes magyar lineup jutna ki.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: ELEAGUE

Kövess Minket!