Fallen kifizette egy Kolumbiai csapat utazási költségének felét

Fallen kifizette egy Kolumbiai csapat utazási költségének felét

A pórul járt VAULT most nagyon örül, hogy mégis részt vehetnek a WESG-en.

Sajnos a szegényebb régiókból érkező játékosoknak akkor sem könnyű az élet, ha kijutnak egy nagy versenyre vagy akár meg nyernek egy-egy helyi LAN-t. A kolumbiai VAULT-tal most pont ez történt, hiszen sikerült kvalifikálniuk a WESG-re, de az újonnan hozott szabályok miatt online kell lejátszani a kvalit.

Vízumproblémák miatt törölték az amerikai WESG kvalifikációs LAN-t

A WESG szervezői úgy döntöttek, hogy LAN helyett inkább online kvalifikációkat tartanak.

Ezzel még akár pénzt is spórolhattak volna a csapatok, de sajnos a technológia ördöge őket is elkapta, hiszen Brazíliából perui vagy még messzebb lévő csapatokkal játszani egyszerűen lehetetlen, hiszen nem tart még ott az internet kapcsolat, főleg nem Dél-Amerikában, így 250-300-as pinggel kellett volna életük legfontosabb versenyén játszani.

Odautazni viszont drága mulatság, így már csak egy esélyük maradt, megpróbálják egy hónap alatt megszerezni a szükséges pénzt adományokból. A csapat kapitánya meg is tette a szükséges lépéseket és pár helyen megosztotta a szövegét.

A hihetetlen mennyiségű támogatás után viszont megtörtént az igazi karácsonyi csoda, a következő tweetet FalleN, írta, aki azt mondta kifizeti a maradék 3000 dollárt és ő meg a családja mindenben segít ha kell.

Ezután minden akadály elhárult a kolumbiai csapat előtt, aki még versenyt is nyert azért, hogy ki tudja fizetni az utazásokat, de sajnos a 90 nap határidővel, amit a versenyszervezők kapnak pont lecsúsztak volna a WESG-ről.

A történet ismerős lehet a CS:GO veteránoknak, hiszen 2015-ben szinte ugyanez történt, csak akkor FalleN volt a szükség oldalán.

Akkor még a Kabum-ban játszó FalleN-ék utazását Lengyelországba, flusha is segítette, amivel később történelmet is írt, hiszen végül pont a fnaticot győzte le a döntőben az a csapat, akinek úgy kellett kifizetnie az utazását.

Hasonló jókat kívánunk a VAULT csapatának is, reméljük egymás segítése folytatódik a jövőben is, és soha nem kell egy csapatnak lemaradnia egy versenyről a pénzhiány miatt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!