Több mint 20 ezer csalót bannolt ki a FACEIT az előző fél évben

Több mint 20 ezer csalót bannolt ki a FACEIT az előző fél évben

Azt ígérik, hogy jövőre még keményebbek lesznek, és kitakarítják a közösséget.

Körülbelül nyáron váltott klienst a FACEIT, amikor a rengeteg fejlesztés mellett, az anti-cheat-jükön is tuningoltak bőven. A FACEIT azóta csak jobban hasít és úgy néz ki, hogy a CS:GO legnagyobb problémájának, a csalóknak sem kegyelmez, hat hónap alatt 20 ezer játékosnak kellett távoznia.

Jövőre azt ígérik, hogy még keményebben csapnak le a csalókra és további fejlesztéseket is várhatunk. Nemrég írtunk arról is, hogy országokra lebontva az ESEA hány játékost bannolt ki egész évben és közel sem értek ehhez a számhoz, de legalább ők se nézik karba tett kézzel azt, hogy csalók teszik tönkre mások tisztességes játékát.

3385 csalót bannolt ki idén az ESEA

Kitaláljátok, hogy melyik országból csaltak a legtöbben?

Nyilván a Valvenak sokkal nagyobb embertömeggel kell megküzdenie, de ebben az évben összesen két komolyabb VAC hullám volt, ahol 40 ezer+ accountot bannoltak ki, de ez az 500-600 ezres, folyamatosan játszó játékosbázisnál nem túl erős. Az egész témából megint csak azt vonhatjuk le, hogy milyen szép világunk lenne, ha egyszer végre összefogna az ESEA, a FACEIT és Valve, hogy végleg felvegyék a kesztyűt a csalókkal szemben, de sajnos ennek számtalan üzleti akadálya van. Aki tehát komolyabban szeretné venni a CS:GO-t, annak, rá kell áldoznia azt a kevés pénzt és a FACEIT/ESEA páros valamelyikén érdemes játszania. Mi pedig továbbra is várjuk, hogy szintet lépjen a VAC és kapjon egy komolyabb frissítést.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!