Kitört a balhé a Destiny 2 mikrotranzakciós rendszere miatt

Kitört a balhé a Destiny 2 mikrotranzakciós rendszere miatt

A játékosok gyomra egyre kevésbé veszi be az ilyen megoldásokat.

Szerencsétlen Activision igazán tanulhatna az Electronic Arts hibáiból, hiszen mostanra már köztudott, hogy a játékosok körében a mikrotranzakciós rendszerek kérdése egy kifejezetten érzékeny terület, ahova nem lehet akármilyen megoldásokat szállítani. Nekik viszont sikerült belenyúlni a tutiba és egyúttal felmerül a kérdés, hogy hogyan fognak kikeveredni belőle. 


Történt ugyanis, hogy a legújabb eseményükre, a The Dawning-ra azt eszelték ki, hogy mennyire jó lenne már, ha a vadiúj és egyben csalogató tárgyakért ugyan lehetne in-game valutával fizetni (esetünkben a bright dusttal), de inkább afelé terelnék a játékosokat, hogy a pénztárcájukat kinyitva minél több ezüstöt vásároljanak, amit aztán beválthatnak a hőn áhított itemekre. Na, lett is nagy felfordulás a játék hivatalos fórumán, hiszen a játékosok tömegesen adtak hangot nemtetszésüknek. 

A Bungie erre válaszul kijelentette, hogy ők –az ünnepi időszakra való tekintettel– leghamarabb(!) 2018-ban hajlandóak foglalkozni a témával, viszont annyit megígértek, hogy ezt az időt egy konkrét terv elkészítésére fordítják, ami megoldást nyújthat majd arra, hogyegy felhasználóbarátabb rendszer kerüljön a játékba. Őszintén reméljük, hogy sikerül is nekik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!