Egy idióta tréfa miatt lőttek le a rendőrök valakit Amerikában

Egy idióta tréfa miatt lőttek le a rendőrök valakit Amerikában

Call of Duty meccs alatti konfliktus okozta a halálát.

Szomorú, bár igaz, hogy néhány emberre tényleg nagyon rossz hatással tud lenni egy-egy játékon belüli konfliktus –főleg, ha kompetitív színtérről van szó–, ami jelen esetben határozottan igaz, ugyanis ennek következtében egy ártatlan ember vesztette az életét. Történt ugyanis, hogy két játékos összeveszett egymással egy kiadós Call of Duty meccs alatt, mire az egyik ún. swattolással fenyegette meg a másikat, amire a megfenyegetett fél egy közeli lakcímet adott meg, csak éppen nem a sajátját. 

Ugyebár amikor egy ember swattol valakit, az azt jelenti, hogy rosszindulatból felhívják a rendőrséget, hogy az adott személy valamilyen brutális bűncselekményt követett el, ami természetesen nem igaz, de Amerikában ilyen eseteknél simán rárúgják az ajtót a delikvensekre. Így zajlott ez most is, mivel az egyik játékos annyira feldühödött a másikra az egyik CoD mérkőzés alatt, hogy belengette a swattolás lehetőségét, amire a másik megadott egy közelben lévő címet, ahova ki is mentek a rendőrök.

Ők pedig ugye azt a valódinak tűnő információt kapták, hogy a 28 éves Andrew Finch túszul ejtette a testvéreit, az anyját, az apját pedig agyonlőtte. A rendőrök meg is érkeztek hozzá, mire ő ajtót nyitott és eddig tisztázatlan körülmények között lelőtték.

Kövess Minket!