Elképesztően hangulatos formában tér vissza a Dragon Ball!

Elképesztően hangulatos formában tér vissza a Dragon Ball!

Méghozzá egy kellemes verekedős játékkal; a FighterZ-vel.

Sokunk gyerekkorának meghatározó élménye volt a Dragon Ball széria, éppen ezért nagyon örültünk, amikor a júniusi E3 előtt a Bandai Namco bejelentette, hogy újabb játékkal örvendezteti meg a manga- és animesorozat rajongóit. Ez lesz a január 26-án érkező Dragon Ball FighterZ, ami látványos verekedős játékként adja vissza a sorozat hamisítatlan hangulatát.


A felállás azonban nem a már csontig lerágott egy az egy elleni küzdelem lesz, hanem a sokaknak már a Tekken Tournament Tag-ból ismerős cserélgetős koncepció, amiben itt egy játékosnak 3 játszható karaktere lesz, akiket tetszés szerint váltogathat, így okosan menedzselheti az életerejüket, valamint előhozhat velük ütősebbnél ütősebb kombókat. Játszható karakterben pedig nem lesz hiány, hiszen a kezdéskor összesen 20 lesz belőlük, köztük olyan legendás figurákkal, mint Son Goku, Piccolo, vagy Vegita.


Ellenben fontos megjegyezni, hogy a készítők megpróbálnak hűek maradni az univerzumhoz, ezért lesznek gyengébb és erősebb karakterek, viszont mindenkinek meglesz a maga szerepe, ezért, ha jól állítod össze a három főből álló csapatodat, akkor már csak a játéktudásodon fog múlni, hogy sikerrel veszed-e az akadályokat. Akik pedig a többjátékos harctérre való kilépés előtt szeretnének belemelegedni a játékba, azok a sztorimódban élhetik ki magukat, ami a készítők szerint olyan lesz, mint ha egy általunk irányított Dragon Ball epizódba csöppennénk.


Ami a mi szempontunkból külön öröm, hogy a Bandai Namco szeretne ráfeküdni a játék kompetitív vonalára, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Dragon Ball FighterZ-t már félkész állapotban is elvitte az Evolution Championship Series-re, ahol profikkal mutathatták meg az új rész extrém intenzitását. Elmondásuk szerint a jövőben szeretnének még több ilyen rendezvényen részt venni és reményeink szerint a közeljövőben saját –akár offline, akár online– versenyek szervezésében is látnak potenciált.

A Dragon Ball FighterZ január 26-án érkezik PC-re, PlayStation 4-re és XBOX One konzolokra, amit megjelenéskor élőben fogunk veletek letesztelni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!