Így fognak kinézni a 2018-as EU LCS csapatok!

Így fognak kinézni a 2018-as EU LCS csapatok!

A felállások már mindenkinél teljesek, a bejelentő videókat is megtekinthetitek.

Hamarosan kezdődik az idei EU LCS, egészen pontosan január 19-én. Eléggé kaotikus átigazolási szezonon vagyunk túl, rengeteg játékos ment új csapatba, egyesek még régiót is váltottak. Az újévre azonban már minden gárda teljes felállással rendelkezett, így most a szezon kezdete előtt megnézzük még egyszer utoljára és persze összesítve, hogy melyik csapat kikből is fog felépülni. Többen is hangulatos bemutató videót készített erre az alkalomra (–sajnos nem mindenki–), ezek sem maradhatnak ki.

Szokatlan meta van alakulóban az ADC-k között, mutatjuk miért működik!

Aioween | 18/01/04 10:25 A top tier ADC-k körében új meta van kialakulóban. Nem feltétlenül a hősök terén, inkább a tárgyak és egyes rúnák oldaláról újítottak egy nagyon nagyot. Elmondjuk, hogy mit és miért. Pár újdonságot láthattunk a tavalyi szezonban már boton, az ADC-k között.

Kezdjük is rögtön az "újonnan" érkező csapatokkal. Teljesen új gárdák igazából nem lesznek idén, hiszen mind a Giants, mind pedig a Schalke 04 már szerepelt a nagyszínpadon.

A Giants eredetileg nagyrészt spanyol csapatként kvalifikált az LCS-be anno, de a mostani felállásuk kissé más. Ők abban a faramuci helyzetben találták magukat, hogy amint bejutottak, a gárda nagy része inkább a Vitality-t választotta, így új játékosok után kellett nézniük. Végül topra a kevésbé ismert Nervből Ruin érkezett, dzsungelbe a sokat kritizált Djoko. Miden egy igazi LCS veterán; Betsy jött a Roccattől, míg a bot lane-t Steelback és a GamersOriginből jövő Targamas alkotják az idei évben, legalábbis a jelenlegi felállás szerint.

A Schalke felállása elég nagy port kavart, főleg nekünk magyaroknak, hiszen hosszú évek után végre csapatváltásra szánta el magát Vizicsacsi, aki itt is topozni fog természetesen. A dzsungelest a Roccatből szedték, Pridestalker mögött egyelőre csak egy szakasz áll, így nem mondható túl tapasztalt játékosnak, de elég nagy jövőt jósolnak neki. Midre a Vitality-ből a sok játékot megélt Nukeduck jöhet, míg botra a szintén nagy dolgokra hivatott Upset érkezik, a Challenger Series-ben nem igazán volt ellenfele. Őt Vander több éves tapasztalata támogatja a továbbiakban.

A G2 is rendesen átalakult idén. Topról és a dzsungelből elment a koreai páros, helyettük a Splyce-ból Wunder érkezett, míg az erdőben Jankos fog ólálkodni. Miden maradt Perkz, aki az egyetlen tavalyi tag, boton pedig az egykor régen H2k-ben is játszó Hjarnan lesz a lövész, támogatója pedig Wadid lesz. Ők eddig a Roccat színeiben játszottak együtt, így legalább az összeszokás nem lesz kérdés, meglátjuk majd miként veszik fel a versenyt a többiekkel, ezzel a felállással egyáltalán nem biztos, hogy ők lesznek a régió egyeduralkodói, mint az elmúlt két évben. 

A Splyce is rendesen beújított erre a szezonra. Topra és a dzsungelbe a két román játékos Odoamne és Xerxe jöttek az H2k-ből, valamint az UOL-ból. Midre az NA LCS-ből kimaradt Team Envyből jön majd Nisqy. Az ADC maradt a régi, vagyis Kobbe továbbra is a csapatot erősíti, az ő támogatója pedig szintén egy régi visszatérő, KaSing lesz. Ő megjárta már az H2k-t, a TSM-et, a Vitality-t és a Red Bull csapatát is.

A Roccat sem maradt a régi, hiszen itt is cserélődött több tag. Topra Profit jött, ő az előző szezonban az azóta kiesett NiP-ben játszott, előtte pedig csere volt az SKT T1-nél. A dzsungeles helyét Memento foglalja majd el, őt legutóbb a Giants színeiben láthattuk. Midre Blanc-et szerezték meg, neki még nincs igazán sok tapasztalata, az azóta már szétesett PSG-ben játszott korábban. A bot lane duot pedig HeaQ és Norskeren alkotják. HeaQ is a NiP-ből érkezett, mint Profit, míg Norskeren a bejutó Schalke-t erősítette Upset mellett, előtte pedig a Milleniumban játszott. Ők sajnos nem készítettek bemutató videót a csapatról.

A Misfits-et eléggé érzékenyen érintette PoE távozása, de nem ez az egyetlen változás a csapaton belül. Topon maradt továbbra is Alphari, ahogy a dzsungelben is a gárda irányítója, Maxlore. Miden PoE helyét a Splyce-ból érkező Sencux veszi majd át, míg boton marad Hans Sama, az ő támogatója pedig szintén a Splyce-ból jövő Mikyx lesz. Sajnálatos módon a Misfits sem csinált bemutató videót.

A Vitalityhez érkezett a bejutó Giants felállás nagy része. Cabochard megmaradt a tavalyi csapatból topon, de rajta kívül mindenki más új lesz. Gilius nevét már sokszor hallhattuk, nagyon magabiztos játékos és ő is a Giants-ból jött, hasonlóan a mideshez, Jiizuke-hez. A bot lane náluk Minitroupax és Jacktroll párosából áll majd, ők szintén a Giants-től igazoltak át. Így mondhatni inkább majd Cabochardnak kell beilleszkednie, hiába ő a "házigazda".

A Unicorns of Love is fontos tagokat vesztett az offseasonben. Mint már említettük, Vizicsacsi a Schalkebe ment, az ő helyét WhiteKnight veszi át, ő a NiP-ből érkezett. Xerxe helyett Kold, vagy régebbi nevén Thrashy fog játszani, aki a Splyce-ból jött át ide, mondhatni helyet cseréltek. Miden marad továbbra is a tavaly nyáron komoly teljesítménybeli gondokkal küszködő Exileh. Boton Samux szintén nem váltott, viszont Hyli már nincs a csapatnál, helyette Totoro jött a koreai LCK-ban játszó bbq Olivers-ből. Videót az UOL sem készített az új felállásról.

Talán az H2k volt az idei átigazolási szezon legnagyobb vesztese. Igaz, sokáig az is benne volt a pakliban, hogy teljesen feloszlatják az itteni csapatot. Pr0lly, az edző is, és a játékosok is egytől egyig elhagyta őket. Topra SmittyJ jöhet, őt Vizicsacsi túrta ki a Schalkeból a bejutást követően. A dzsungelben Jankos helyett Santorin bizonyíthat, miután otthagyta az észak-amerikai mezőnyt és a Gold Coin United-et, hiszen nem jött össze a bejutás az NA LCS-be. Miden Caedrel neve annyira nem lehet ismerős sokak számára, maximum azoknak, akik követték a Schalke menetelését a Challenger Series-ben. Boton végül Sheriff és Sprattel lesz. Sheriff eddig a török ligában játszott, míg Sprattel tavaly a NiP-ben próbált csodát művelni, de nem túl sok sikerrel. Egy erős top4-es csapatból most egy jó eséllyel elég gyenge felállást hoztak össze.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban jöjjön az idei szezon talán legnagyobb esélyese; a Fnatic. Itt nem sok változás történt a felállást illetően. Topon ugyanúgy maradt az egyik legrégebb óta aktív játékos: sOAZ. A dzsungelben továbbra is a tavaly Amazinget váltó Broxah mutathatja be a jobbnál jobb playeket, míg miden a néha jobban, néha rosszabbul teljesítő Caps játszhat az idei szezonban is. Egyedül a bot lane változott, no persze nem lövész terén, ott még mindig bérelt helye van Rekkles-nek, viszont a támogatói pozícióból visszalépett Jesiz, az ő helyére érkezett az UOL-ból Hylissang.

Ez lesz tehát az idei EU LCS felállása, mit gondoltok a csapatokról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!