Ha a PUBG már túl könnyű neked, ezt próbáld ki!

Ha a PUBG már túl könnyű neked, ezt próbáld ki!

Keresztezd az ArmA 3-at STALKER-rel és megkapod az Escape from Tarkov-ot.

Visszatekintve az elmúlt időszakra nyugodtan elmondhatjuk, hogy mostanság a túlélést középpontba állító lövöldék rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a Steam felhasználói között. Van azonban közöttük egy ígéretes cím, ami ugyan hivatalosan még meg sem jelent, de az igazán hardcore játékosok számára kiváló szórakozást biztosíthat. Ez az Escape from Tarkov, ami egyelőre csak PC-n érhető el, viszont szinte 100%, hogy előbb vagy utóbb konzolokon is tiszteletét fogja tenni.


Már az előbbi videóból is láthatjátok, hogy a játék első látásra is teljesen más, mint szinte bármelyik, amivel eddig nyomultunk, hiszen a fejlesztők igyekeztek minden felesleges dolgot kihagyni belőle, hogy a túlélésért való harcban minél jobban elmerülhessünk. Így simán megfeledkezhetünk olyan úri bolondságokról; mint az interface, vagy a térkép, ami alaposan megnehezíti a kezdő játékosok dolgát, akik az elején gyakorlatilag azt se nagyon fogják tudni, hogy merre menjenek, ezért ténylegesen neki kell állniuk a felfedezésnek.

Az Escape from Tarkov látványvilágáért a sokak által már ismert Unity engine felel, viszont ebből a készítők mindent kihoztak, amit csak lehetett. A környezet és a fényhatások nagyszerűen néznek ki, a nappali és az éjszakai kalandok egyaránt pazarok és összességében olyan egyedi atmoszférát teremtenek, ami kevés játékról mondható el


A feladatunk elsőre egyszerűnek hangzik, hiszen csak kereket kell oldanunk Tarkov-ból. Igen ám, csak ehhez tudni kell, hogy hol vannak azok a pontok a pályán, ahol mindezt meg lehet oldani, ezért érdemes minél hamarabb kiismerni a játékban elérhető mind a négy térképet, különben céltalanul fogunk bolyongani és még egy-egy kósza ellenséges golyóba is beleszaladhatunk. 

Egy-egy –maximálisan 25-30 percig tartó meccsbe belecsöppenve viszont alaposan fel kell kötnünk a gatyát, hiszen az ellenfelek –mint a való életben– gyakorlatilag bárhol feltűnhetnek és a game nem is emeli ki őket nekünk, ezért árgus szemekkel kell pásztázni a környezetet, hogy még idő előtt leszedjük őket. Ami ugyancsak nehézség, hogy a csapatunkon belüli sebzés is van a játékban és ha nem figyelünk, akkor simán előfordulhat, hogy véletlenül egyik társunkat küldjük a túlvilágra. 


Ha szerettétek a PUBG fegyvereinek kiegészítőit, akkor az itteni rendszert imádni fogjátok, hiszen akár 15 különböző módosítás közül választhatjátok ki az adott stukkerre leginkább megfelelőt. Ráadásul rengeteg loot került a játékba, úgyhogy az is el fog tartani egy ideig, amíg kitapasztaljátok, hogy mik azok, amiket tényleg érdemes felszedni. 

Megszerzett cuccainkra azonban nagyon kell vigyáznunk, mivel ha mindet magunkkal visszük egy meccsre és véletlenül elhalálozunk, akkor azokat szépen el is veszítettük. Ezért akkor járunk a legjobban, ha a játékkal való ismerkedési szakaszban minél több zsákmányt veszünk magunkhoz és ha a szerencse mellénk áll, –azaz túléljük ezeket a mérkőzéseket–, akkor a főmenüben lévő inventorynkban rengeteg cuccunk lesz, amik közül minden meccs előtt kiválaszthatjuk majd, hogy mit vigyen magunkkal karakterünk.


Hősünk egyébként különböző skillekkel vértezhető fel, ami az Elders Scrolls játékokat ismerő gamereknek nem jelent majd újdonságot, mivel mindegyik képesség attól fog fejlődni, hogy minél többet használjuk. Így nem árt a lehető legtöbb alkalommal használni őket, ha azt szeretnénk, hogy kínos szituációkban megmentse az életünket. 

Az Escape from Tarkov jelenleg még bétafázisban van, de 35 euróért cserébe már bele is ugorhattok a garantáltan nem mindennapi küzdelmekbe.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!