5 ezer dolláros PvP Speedrun versenyt rendeztek Kaliforniában

A Speedrunning általában a rekordok megdöntéséről szól, azonban az Esports Arena másként közelítené meg a dolgot.

Január 4-én a közösségi és produkciós cég egy szemtől szembeni speedrun versenyt hirdetett meg, 5000 dolláros összdíjazással.

A rendezvényen két jól ismert személyiség küzd meg egymással, az időre menő küzdelemben olyan játékokban mérhetik össze tudásukat, mint a Super Mario Maker és a Super Mario Odyssey, illetve klasszikus SNES és Nintendo 64 címeket is felvonultat a kínálat. A két úriember személye a következő: Mychal "Trihex" Ramon Jefferson, az egyetlen profi e-sport csapat, a Tempo Storm által szerződtetett speedrunner, valamint Alex "PangaeaPanga" Tan, aki be bekötött szemmel vitte végig a Super Mario World-öt.


Az ominózus bekötött szem és a Super Mario World

Az e-sportok egyre több helyen kapnak figyelmet, a speedrunning ennek ellenére nem igazán a része ennek az ágazatnak. Az Esports Observer pont erről írt ki egy szavazást, a kérdés pedig a következő volt: vajon a speedrun e-sportnak tekinthető-e? A válaszadók 56 százaléka nemmel voksolt. Ennek ellenére nem nagyon látták az okát, miért ne versenyezhetne 2 játékos egymással ebben a kategóriában, persze a gyakorlatban mindig más a helyzet, mint papíron.


Itt visszanézhetitek a küzdelmeket

Az Esports Arena által használt lebonyolítási rendszer egy egész jó élő eseményt eredményezett, és úgy tűnik remek hangulatot teremtett a 2 játékos. Az egyéni speedrun a Twitchen szintén meglepően sikeres: a Summer Games Done Quick maratont tavaly júliusban majdnem 16 millióan követték és 1.7 millió dollárt gyűjtöttek jótékonysági célra. Az Awesome Games Done Quick pedig ezt is meghaladta, miután 2 millió dollárnál is többet szedtek össze.

Nektek, hogy tetszik a speedrun és ez a verseny?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!