Megvan az ELEAGUE Major 2018 első körének a párosítása

Megvan az ELEAGUE Major 2018 első körének a párosítása

Elég vegyesek az érzéseink: lesz néhány ki-ki meccs, viszont rengeteg egyoldalú meccs is van.

Nyakunkon már az idei év első Major tornája, az ELEAGUE Major 2018, ahol az új szabályok értelmében már 24 csapat fog megküzdeni a fél millió dolláros fődíjért. A versenysorozat (hiszen a verseny már 3 részből áll, amik között néhány napos szünetek vannak) első része; a New Challangers Stage január 12-én kezdődik és 15-ig tart. Itt jön egy 4 napos szünet, 19-én folytatódik a verseny a New Legends Stage-gel, ez január 22-ig tart. Itt is jön a megszokott 4 nap szünet, majd a verseny hajrája; a The Champions Stage 26-án kezdődik 28-án ér véget.

Kéthetes lesz minden Major, egybeolvad a főkvalifikációval az esemény

Az ELEAGUE Boston Majortől lesz érvényes az új rendszer, amiben a Major és a főkvalifikáció egy esemény lesz.

Ahhoz képest, hogy már csak 3 nap van a rajtig, elég kevés információ látott napvilágot a versenyről. Azzal viszont, hogy kihírdették a párosításokat, már egy kicsit enyhítették az információéhségünket, ám még mindig vannak kérdőjelek. Például az, hogy dev1ce akkor játszik-e?

Az Astralis menedzsmentje szerint, mégsem biztos, hogy device játszik a Majorön

Csak egy trükk, vagy tényleg nem érzik biztosnak device szereplését?

A Major első két "része" (a The New Challangers Stage és a The New Legends Stage) svájci rendszerben fog zajlani, aki pedig eljut a 3. győzelméig, az tovább is jutott a következő körbe. Arról, hogy milyen is az a svájci rendszer ide kattintva olvashattok részletesebben. A 16 csapatot (az előző, PGL Major első nyolc helyezettjét, a legendákat nem) 4 darab 4 fős kalapba helyezték, ez a kiemelés miatt fontos. Az első kalapban a Cloud9, a FlipSid3, a G2 és a Na`Vi kapott helyet, a másodikban a mousesports, a Sprout, a FaZe és a Vega Squadron. A harmadikba a Liquidet, a Space Soldiers-t, az AVANGAR-t és a Renegades-t sorsolták, míg a negyedikbe a Misfits-et, az EnVyUs-t, a Quantum Bellator Fire-t és a kínai Flash-t.

Annyira nem sikerült igazságtalanra a kiemelés, bár néhány helyen azért lenne kiket felcserélgetni. A FlipSid3 a jelenlegi formáját tekintve nem való az első kalapba, míg a FaZe vagy a mouz lazán megérdemelte volna a helyet. A Liquid 3. kalapos kiemelése is érdekes, ahogy az EnVy 4-ese is. A párosításokról annyit, hogy kaptunk néhány viszonylag érdekesnek ígérkező meccset, mint például a Vega Squadron és a Renegades összecsapása, FaZe - Liquid  vagy az EnVyUs - Cloud9 csatája. A többi sajnos elég egyoldalúnak, kivétel talán a FlipSid3 - Misfits és a Sprout - Space Soldiers.

Az angol stábról is kaptunk némi információt, akik a hivatalos közvetítésért fognak felelni.

Ti várjátok már a Majort?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!