Majdnem fennakadt a FaZe a Liquid horgán -ez történt a Major 1. napján

Majdnem fennakadt a FaZe a Liquid horgán -ez történt a Major 1. napján

Tegnap elindult az év első Majore, íme az eredmények az Új Kihívók szakaszából!

Elég sűrű napon vagyunk túl, de talán ezt nem kell senkinek sem mondani. Lezajlott a Major első 8 meccse és kiderült, hogy nem lesz ott a 100 Thieves Atlantában. De ez utóbbi most ne árnyékolja be azt, hogy mit láthattunk tegnap. A kevés jó párosítás ellenére akadtak itt szorosabb mérkőzések is, melyek előzetesen sétagaloppnak tűntek. A nap fénypontja a FaZe vs Liquid mérkőzés volt, nézzük is, hogy mi történt!

Liquid vs FaZe (14-16)

Bár a Liquid hátrányból indult, hiszen kénytelenek Zews-szal játszani steel helyett, így is sikerült egy nagyon szoros Overpass-t maguk mögött hagyni. Az elején nagyon simán indultak meg GuardiaNék T-ben, hiszen a pisztolykört és a következő négyet is sikerült megnyerniük. A magabiztos indulás ellenére visszaült a nyeregbe a Liquid és kiegyenlítették a félidőt, már amennyire lehetett. Itt érdemes kiemelni nitr0 teljesítményét, aki nagyon ügyesen megfogta az A támadásokat mosdó környékén.

A fordulás után ismét bekezdett a FaZe, csakúgy, mint az előbb, lehozták a pisztolykört és a következő négyet, de ismét megtorpantak. A Liquid T oldala a második fegyveres körrel szépen folytatta azt, amit korábban elkezdtek. Ismét nitr0 volt a főszerepeben, aki körről körre lőtte a multifrageket, így 7-13-as hátrányból 14-14-re húzta fel a csapatát. Azonban a találkozó utolsó két körére megtört a gazdaság, ezt pedig jól használta ki a FaZe és lezárták a meccset 16-14-re. Bár NiKo most elég csendes volt, a többiek tudták hozni az elvárt formát és ez elég is volt.

Zews a mérkőzés előtt elmondta egy interjúban, hogy ő csakis az irányítással foglalkozik, emiatt a "rendes" IGL, vagyis nitr0 több, agresszívabb pozícióba került. Ennek a hatása igencsak látszódott, hiszen a meccs végére 31-20-as K/D-vel végzett, ezzel együtt ő volt a meccse embere is. A Liquid fanoknak az eredmény miatt nem kell csüggedniük, hiszen nagyon jól játszott a csapat és egy FaZe ellen, Overpass-on, ilyen szoros mérkőzést játszani egyáltalán nem rossz, sőt. A mai napon gyengébb ellenfelük lesz, szóval simán meglehet a győzelem is, ha tartják a formát.

A forduló további mérkőzései: Vega Squadron 16-14 Renegades, mousesports 16-12 AVANGAR, FlipSid3 4-16 Misfits, Sprout 16-11 Space Soldiers, Natus Vincere 16-8 Quantum Bellator Fire, G2 16-11 Flash, Cloud9 16-11 EnVyUs

Ami a többi meccset illeti, a nagyok nem voltak valami magabiztosak most. A Na'Vi nagyon gyengén kezdett, de végül flamie és s1mple kihúzta őket a csávából és hamar fordítottak. De a G2-t meglepte a Flash, nekik 6-11-ről kellett visszajönni a meccsbe, amit jobb esetben simán kellett volna nyerniük, pláne Infernón. A Renegades veresége a Vega ellen teljesen érthetetlen, de a mouz is majdnem belesétált egy alapos verésbe az AVANGARtól. Ez utóbbi meccs alapján érdemes lesz figyelni a kazahokra, ugyanis a qikert-buster páros nagyon erős és okozhatnak még fejtörést a jövőben. Elég csak visszagondolni erre a ninjára qikerttől az első pisztolykörben, röhejes, már a jó értelemben véve:

A második nap párosításai a következők:

16:00 - FlipSid3 vs Liquid
17:15 - mousesports vs Natus Vincere
18:30 - Space Soldiers vs AVANGAR
19:45 - EnVyUs vs Renegades
21:00 - Flash vs Quantum Bellator Fire
22:15 - Sprout vs Cloud9
23:30 - FaZe vs Vega Squadron
00:45 - Misfits vs G2

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!