Wildban is a Paladin, a Warlock és a Priest uralkodik -vS Data metajelentés

Wildban is a Paladin, a Warlock és a Priest uralkodik -vS Data metajelentés

Az alapkasztok ugyanazok, de a köntös egy picit más, az egyik kedvenc típusom a Dude Paladin, ami a zseniális név mellett még jól is teljesít.

A Wild formatra mindig is jellemző volt, hogy egy kicsit olyan, mint a Hearthstone egyik mostohagyermeke. Tele van hihetetlenül erős és sokszor beteg lapokkal, illetve a legdurvább kombó is szembe jöhetnek. De persze itt is van egy meta, amire valamilyen szinten kihatnak az aktuális kiegészítők, persze korántsem olyan mértékben, mint Standardban. Itt azt lehet mondani, hogy vannak az uralkodó archetípusok, amikben az új lapok kvázi tech kártyákként viselkednek. Ha csak egy példát veszünk figyelembe, akkor a Reno Kazakus Priest már egy éve is létezett, de Shadowreaper Anduin a KofT kiadása után egy újabb szintre emelte. A Kobolds and Catacombs is kivette persze a részét a fejlődésből, hiszen bekerült a Psychic Scream, mintha a decknek még kellett volna egy aoe a Lightbomb, az Excavated Evil és a Dragonfire Potion mellé. Nagyjából tehát így néz ki a játékmód fejlődési görbéje és ez a folyamat maradni is fog, amíg világ a világ, hiszen innen egy lap sem kerülhet ki, soha. De most lássuk pontosan a statisztikákat és persze a népszerűségi indexeket.

Ahogy az látható, a Priest, Paladin és Warlock triumvirátusa itt is dominál. Ha megyünk a ladderen, akkor az esetek felében tuti ők jönnek majd szembe. Persze az archetípusok már mások. A Highlander paklik iszonyatosan erősek, a Priest, a Lock és még a Mage is számottevő esetben hozza el. Ami viszont érdekes, hogy a gyors paklikat egyedül a Paladin képviseli a legjobbak között. Ez pedig annyit jelent, hogy itt bizony kicsit erősebb a Control irányvonal, mint Standardban.

A népszerűség pedig teljesen érthető a fentebbi számokat figyelembe véve. A legjobb győzelmi arányokat ismét a Priest, a Paladin és a Warlock tudja felmutatni. Az viszont már érdekesebb, hogy a Cubelock itt is a top3-ban van. Ha pedig itt is ennyire domináns pakli, akkor várhatóan olyan fényesen villog a fejlesztők nerfradarján, mint egy meggyújtott Magnézium szalag. Tovább vizsgálva a dolgokat, látható, hogy az Aggro Paladin számai nagyon erősek, ez pedig főleg amiatt van, hogy a Call To Arms itt még betegebb. Ami viszont meglepetés, hogy a Pirate Warrior bizony ott csücsül a tier 2 tetején. Az pedig lehet, hogy az aggro paklik népszerűsége nem olyan erős, de a győzelmi arányaik magukért beszélnek.

Végül pedig íme, hogy melyik pakli mi ellen jó, és persze mi ellen nem. Ez alapján ha egy-egy archetípus túl sokat jön szembe, akkor tudtok váltani. Mindenkinek sok sikert a ladderhez, reméljük a statisztikák segítenek az előrehaladásban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!