Keményebben ráfekszik a Blizzard a WoW e-sport részére

Keményebben ráfekszik a Blizzard a WoW e-sport részére

Komoly aréna bajnokságok lesznek a jövőben és folytatódik a Mythic+ sorozat is.

A Blizzard komolyan elkezdett nyitni az e-sport felé, először az OWL-el, most pedig a WoW-al. A WoW-ban egyelőre két fajta fő szám van, a klasszikus aréna PvP harcok és tavaly megjelentek a Mythic+ run-ok is, ahol minél gyorsabban kell nagyon kemény kulcsokat lenyomni a verseny megnyeréséért.

Arena World Championship

Idén 280 ezer dollárt szeretnének szétosztani az AWC versenyén, ahova selejtezőkből lehet bejutni majd.

Régiós döntők

Ezenfelül Amerikát és Európát is összeengedik egymással egy regionális versenyen, ráadásul nem csak egyszer, de kétszer is, ahol 4 NA és 4 EU csapat fog megküzdeni a 100 ezer dollárért. Ennek a két versenynek nem csak a pénz, de az AWC spot is a tétje.

Folyamatos aréna kupák NA-ban és EU-ban is

Lesznek kisebb versenyek is, ahol a győztesek minimális pénznyereményért és –ami sokkal fontosabb:– AWC pontokért küzdenek. A legtöbb ponttal rendelkező csapatok meghívást kapnak az AWC döntőre. Az első január 31-én kezdődik és összesen kilenc kupa lesz 18 régióban. Mindegyik versenynek 10 ezer dollár összdíjazású és az új pontrendszer a folyamatosan jó eredményt elérő csapatokat fogja díjazni.

Mythic Dungeon Invitational

2017-ben próbálták ki először a Mythic Dungeon versenyeket, amik egész jól működtek és élvezetes volt nézni az öt fős csapatokat a PvE viszontagságaiban. Idén több minden változik, többen kerülhetnek be a Proving Grounds-ból, akik ezután a Time Trials-on mutathatják meg, hogy tényleg a régió legjobbjai közé tartoznak. Mindegyik csapat kap egy specifikus dungeont, ahol egy hétig próbálhatnak jobb időt elérni. A legjobb nyolc gárda jut tovább a régiós döntőbe. A verseny az alábbiak szerint zajlik le pontosan:

  • Alsó és felsőágas lesz a rendszer, így a csapatok egy elrontott run után újra próbálkozhatnak
  • Mindegyik régió külön hétvégét kap, ahol streamelik a run-okat
  • A kulcs szintje folyamatosan változni fog a verseny alatt, jobban díjazza azokat a csapatokat, akik gyorsan végig mennek a könnyűeken és túlélik a nehezeket.
  • Minden régióból két csapat jut tovább a döntőbe.

Egyelőre ennyit tudunk a versenyekről, még a szabályzatok is félkészek, de a Blizzard dolgozik azon, hogy minden kész legyen és ez a két verseny fusson ebben az évben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!