A Wild meta legjobbjai: Aluneth Mage pakli bemutató

A Wild meta legjobbjai: Aluneth Mage pakli bemutató

A Mage kaszt aggro vonalban igencsak megerősödött a KnC kijövetele óta, mind Standardban, mind Wildban. A Wild verzió viszont megint csak túlszárnyalja a preferált módban lévő társát.

A koboldok megérkezésükkor hoztak magukkal egy jó adagnyi lapot, amit Jaina kénye-kedve szerint használhat. Végül az új kártyák az aggro archetípust erősítették fel leginkább, köszönhetően a mágus legendary fegyverének, az Aluneth-nek. Képzeljük el mennyire erős lehet ez a legendás lap, ha egy egész deck épül köré. A Mage, mint class eléggé vérzett az új kiegészítő megjelenése előtt, a kevésbé népszerű formatban. Igaz voltak nagy értéket képviselő deckek (Reno Mage, N'zoth Mage), de igazából egyik sem volt az a tökéletes választás, ha valaki előre szeretett volna haladni a ladderen. Vessünk egy pillantást a deck azon lapjaira, amik nélkül soha nem lehetett volna olyan erős a mix, mint jelenlegi állapotában.

Ez a lap a tökéletes secret ha az ember egy gyors decket játszik. Ha belegondolunk, a Mirror Entity spell segítségével kaphatunk egy ugyanolyan miniont, mint amit az opponent letesz a boardra. Ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor a logikus lépés legtöbbször az, ha cseréljük a kapott lényünket annak hasonmásába, ezáltal bevédjük a jelenlegi board helyzetünket. Az Explosive Runes esetében viszont nekünk a végkimenetel csak jól sülhet el. Ha egy 5 Hp-s lénybe megy a damage, akkor örülhetünk, hiszen leszedtünk teljesen ingyen egy 5 életerővel rendelkező miniont és 1 sebzést kap az ellenfél arca. Ugyanez vice versa, és azért 5 arcsebzés nagymértékben megkönnyítheti a dolgunkat.

Ezt a lapot nem hiszem, hogy be kellene mutatnom. Az effekt eléggé egyértelmű, vagy lehet elírták és az eredeti szöveg ez volt: "If you have this on turn 6, win the game." ?! Ezzel elég erősen szerettem volna utalni a lapban rejlő hatalmas potenciálra, remélem sikerült elérni a kellő hatást, ugyanis tényleg OP a lap, ha a 6. körben (esetleg 7/8.) körben kerül kijátszásra. Nagyon jól szinergizál a burn lapokkal is, mint például Ice Lance, Frostbolt, Forgotten Torch, Fireball.

Miután átbeszéltük a core lapokat, át is térhetünk magára a decklistre.

Kód: AAEBAY0WBHHDAeu6AqLTAg2sAcABuwKVA6sElgXsBfcNuhbXtgKHvQLBwQKP0wIA

Amint láthatjátok, nem sok Wild lap van a pakliban, mindössze 3, a Hall of Fame-be tett Ice Lance, a LoE-ből származó Forgotten Torch, és a megjelenése óta brokennek számító Mad Scientist. Ezek mind nagyon olcsó lapok, nem hiszem hogy bárkinek gondot okozna a lecraftolásuk, ha esetleg átvándorolnának e csodálatos és rettegéssel teli játékmódba.

A győzelmi arány nagyon pozitív, ha tapasztalt játékos játssza a paklit, például Tagama103, akkor simán el lehet jutni a létra tetejéig, egészen Rank 1 Legendig, ahogy ő is bebizonyította.

Konklúzió

A koncepció tényleg hihetetlenül erős, bárkinek tudom ajánlani, aki gyorsan szeretne előremenetelni a ranglétrán. A Priesteket és Warlockokat erősen meg lehet célozni a paklival, hiszen papíron a sok kézi sebzéssel rendelkező mage viszi a pálmát. (Kivéve ha az ellenfelünk van annyira jó játékos, hogy a 6. Körben 8 életerőt gyógyít, és kitesz egy Voidlordot a pástra a Possessed Lackey Deathrattle effektjét kihasználva.) A Priest elleni match-up viszont már inkább szól arról, hogy ott van-e az illető kezében a sokak életét megkeserítő Reno Jackson vagy sem. Jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!