Különös álláshirdetés, mely az eNFL indulását sugallja

A Nemzeti Labdarúgó Liga ("NFL") olyan álláshirdetést tett közzé, amely az "eNFL" vagy valami hasonló liga indulásáról árulkodik.

A Madden NFL18 igen sikeres az Egyesült Államokban, ráadásul az amerikai futballszimulációs címnek egy felemelkedő esport közössége is van, amelyet tulajdonképpen az EA Sports működtet, de az irányító egyesület most egy olyan személyt keres, aki teljes egészében az e-sporttal foglalkozna. Elképzelhető, hogy ezt a játékot is szeretnék magasabb szintre emelni.

Maga a munka nagy tapasztalattal rendelkező személy számára lett kiírva. A minimális követelmény tíz éves munkatapasztalatot jelent, melyből legalább hetet játékban vagy a hozzájuk kapcsolódó ágazatban szerzett a jelentkező.

Az átfogó munkaköri leírás a következőkről szól:

"Az NFL Gaming & eSports feje vezeti a stratégiai tervezést, a partner menedzsmentet és ügyel a liga erőfeszítéseinek megvalósítására minden platformon, beleértve a konzol és a mobil játékokat, az eSport / versenyképes játékokat és az új üzleti fejlesztéseket is. Ez a személy vezeti emellett a Liga legfontosabb franchise-ait, köztük az NFL Madden-t, a kereskedelmi és a rajongói elkötelezettség elérése céljából."

Láttuk már az új NBA 2K Liga hírét, amely hamarosan megkezdődik, illetve az elmúlt héten az MLS is megerősítette az "eMLS" megalakulását, ahol az MLS klubok bevonásával egy strukturált rendszerben zajlik majd a bajnokság a FIFA18-ban. Már van egy versenyképes szcéna a Madden számára, illetve előfordulnak versenyek is, tehát minden adott és készen áll a továbbfejlődésre. Az NFL szezon hamarosan véget ér, a rájátszás pedig egyre közelebb hozza a Super Bowl-t, ami kétségtelenül hatalmas közönséget vonz, ezért nem elképzelhetetlen, hogy előbb utóbb a virtuális sport is felüti a felét egy ilyen szórakoztató eseményen. Egyelőre azonban mindez spekuláció, de elképzelhető, hogy a közeljövőben újabb információk látnak napvilágot a Madden sorozattal kapcsolatban. A FIFA18 és az NBA után meglepő lenne, ha nem indulna be valamilyen módon a virtuális NFL sorozat is. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!