"A játék teljes mértékben Esport ready” -interjú a V4 Clash Royale kommentátoraival

Holnap indul a V4 Future Sports Festival első online selejtezője!

Új szintre emeli a hazai Clash Royale-t, ami a kommentátorok szerint teljesen joggal pályázik az e-sport megnevezésre!

Mi az, ami Titeket megfogott a Clash Royale-ban?

Zsomac: Én már első ránézésre láttam, hogy ez egy olyan játék, ami le fogja váltani az akkoriban kedvenc mobilos játékomat (Clash Of Clans). Az a játék is nagyon izgalmas volt, viszont ez rátett jó pár lapáttal! Azóta is a kedvenc mobilos játékom. Ami megfogott benne az igazából annyi, hogy a játék egyszerű de mégis bonyolult, valamint az, hogy élőben mérkőzhetünk meg ellenfeleinkkel!

Nivek: Nekem az tetszett, illetve tetszik a mai napig a legjobban a játékban, hogy valós időben mérkőzhetünk meg ellenfelünkkel a mobilunkon. Előtte nem nagyon láttam okostelefonra olyan játékot, ami ezt a tulajdonságot úgy nyújtotta volna, hogy közben ne legyen idegesítő. Továbbá az a legjobb benne, ahogyan a fejlesztők bánnak a játékosokkal. Látszik hogy minden héten valami kis kihívással próbálják feldobni az ember kedvét, folyamatos frissítések és újítások azok, amik nem csak megfognak, hanem ott is tartanak a játékban.

Mit gondoltok, e-sport szinten mennyire releváns a játék?

Zsomac: Én szerintem teljes mértékben ki lehet jelenteni, hogy a játék "Esport ready". A Supercell nagyon sok időt és energiát ölt bele annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Vannak a játéknak hiányosságai és hibái, de úgy gondolom, hogy arra tökéletes, hogy ilyen komoly szinten versengjenek az emberek a Clash Royale-ban. Erre minden eszköz elérhető a játékban.

Nivek: Mint e-sport, igenis van létjogosultsága a játéknak. Mivel az egyenlő esélyek biztosítottak, nagyon könnyen izgalmas meccseket lehet játszani, ahonnan sokat tanulhat az ember. A lapok állandó frissítése miatt, az egyensúlyt is igyekszik megtartani a Supercell, aminek köszönhetően nagyon hamar megfordulhat egy-egy pakli használhatósága.

Ti személy szerint milyen szinten űzitek a játékot?

Zsomac: Én már elég komoly szinten játszom a játékkal, mindig benne vagyok Magyarországon a top 100 játékosban, de nem ritka hogy a top10-ben is megmutatkozom. Most szeretnénk a klánnal –amiben vagyok– nyitni az e-sport felé is.

Nivek: Nem vagyok annyira régi motoros, mindenesetre büszke vagyok arra, hogy a 4000 kupát már elértem. A célom pedig még feljebb jutni idővel. Sokszor a játékélményt fontosabbnak tartom, mint a kupákat, és a klánom vezetőjének lenni nagyon jó érzés, jó kis közösség vagyunk!

Mit gondoltatok először, amikor megláttátok, hogy a V4 Future Sports Festival-on is helyett kap a Clash Royale, mint verseny, ráadásul nem is kevés összdíjazással.

Zsomac: Szinte alig jutottam szavakhoz, annyira meglepődtem! Már akkor nagyon izgatott voltam ezzel kapcsolatban. Amikor pedig megtudtam, hogy ennek az egésznek részese lehetek, még izgatottabb lettem! Már nagyon várom!

Nivek: Számomra hatalmas meglepetés volt, igazából még most sem fogtam fel teljesen, mekkora jelentősége van ennek a hazai Clash Royale történetében. Már a kezdetektől fogva nagy igény mutatkozott arra, hogy ne csak számítógépes játékok, hanem az okostelefonok szerelmesei is képviseltethessék magukat. Elképesztő, hogy ez az egész valósággá válik, és még elképesztőbb hogy Zsomac kollégával kommentálhatom az eseményeket.

Vannak-e olyan jelöltek az indulók között, akikről sejthető a számotokra, hogy akár a döntőbe is bekerülhetnek?

Zsomac: Nekem van pár tippem. Mivel Magyarország legerősebb klánjában vagyok, ezért van körülöttem jó pár kiváló játékos. Nem csodálkoznék, ha találkoznék Kukuka91, Chres, Tiborc, vagy PatrikingX nevével a döntőben.

Nivek: Pár nagyobb játékost ismerek, de most olyan rejtett tehetségeknek is itt lehet a helye, akik eddig nem mutatkoztak meg. Ha tippelnem kellene közülük lesznek többen is, akik most megcsillogtatják játékbeli szakértelmüket.

Most már nem titok, hogy ti lesztek a Clash Royale műsorvezetői, kommentátorai. Ez felelősségteljes szerep. Meg tudtok birkózni vele?

Zsomac: Biztos vagyok benne hogy óriási megmérettetés lesz, ugyanis nem csináltunk még ehhez foghatót. Óriási felelősség van a vállunkon, de szerintem megtanultuk már ezt megfelelően kezelni. Kisebb mértékű házi kupákat mindketten csináltunk, de azért ezek más kaliberűek, viszont úgy gondolom, hogy megbirkózunk vele! A napokban csináltunk közösen egy "főpróbát", ahol egy kisebb versenyt vezettünk le ketten egy live stream keretein belül! A nézők nagyon élvezték, teljesen pozitív volt a fogadtatás, úgyhogy remélem, ez legközelebb sem lesz másképp!

Nivek: A streameléssel eltöltött két év nagyban meghatározta azt, hogy most ott tartok, ahol. Rengeteg tapasztalatot és visszajelzést szereztem ezáltal, és rájöttem arra, hogy ezt szeretem a legjobban csinálni. Mindketten kipróbáltuk már a kommentálást külön rendezett kupákon, illetve egy közös próba streamet is tartottunk, ahol egyértelműen pozitív visszajelzéseket kaptunk a nézőktől. A legfontosabb, hogy kipihent legyek, számomra ez az elsődleges "készülési" módszer. Bízunk abban, hogy a közvetítések izgalmasak és szórakoztatóak lesznek mindenki számára!

Az első Clash Royale V4 Future Sports Festival selejtező szombaton 15 órától indul, és az alábbi linken tudjátok majd élőben nézni:

Nézd meg V4FutureSports élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!