Pofára esett pár legenda Atlantában pénteken

Pofára esett pár legenda Atlantában pénteken

Öt legenda is elvérzett az Új legendák szakaszában tegnap, mutatjuk az eredményeket és a mai meccsek menetrendjét!

Elég sűrű napon vagyunk túl, de talán ezt nem kell senkinek sem mondani. Lezajlott a Major 2. fordulójának, az Új legendák szakaszának első napja. Izgalmas párosításokat kaptunk, azonban kevés volt közülük valóban kompetitív és rendre a kihívók nyertek az előző legendákkal szemben. Bár ennek több oka is van: szünet volt, nem játszottak, nincsenek formában, meglepték őket. De ami valójában fontos, hogy nagyon magabiztosan szerepeltek a múlt héten is remekelő csapatok tegnap, és nem szabad őket leírni.

Végre péntek, végre Major nap - Beharangozó

Négy nap szünet után végre újra láthatjuk kedvenc csapatainkat.

SK Gaming - Space Soldiers (16-13)

A nap utolsó meccse alakult a legizgalmasabban, ugyanis a többitől eltérően itt szoros eredménnyel végződött a párharc, és valóban volt ideje a csapatoknak kibontakozni. Ráadásul mindezt Mirage-on tették, ami a napi Cache-adag (8-ból 4-szer került sor erre a pályára) után kifejezetten felüdülést jelentett. Papíron is ez tűnt az egyik legkomolyabb összecsapásnak, de emellett az is fontos kérdés volt, hogy mire megy az SK felps-szel, ha már kénytelenek vele játszani a szabályok miatt.

Az első félidőben magabiztosan indultak a brazilok T-ben, három körös előnyt sikerült összeszedniük, mielőtt észbe kapott volna a Space Soldiers, akik innentől dominálták az oldalt. 1-4-ről egészen 9-6-ig sikerült menteniük a CT oldalukat, ebben pedig nagy szerepe volt MAJ3R 3k-jának az AWP-vel a 4. körben, illetve a két legjobbjuknak, azaz XANTARES-nek és Calyxnak. Nagyon jól megfogták a támadásokat mindkét lerakón, a bomba ötször került le, és ebből kétszer fel is szedték.

A második félidő elején nagyon feszült helyzetben bizonyította rátermettségét Calyx: paz segítségével 2v4-ből sikerült redukálnia egy menthetetlennek tűnő kört A-n, majd végül megnyernie coldzera és felps párosával szemben. A meccs sztárja mégsem ő, hanem FalleN volt, aki szintén 1v2 clutch-ot és több kulcspillanatot is eldöntött a csapatának. Erre szükség is volt, hiszen második félidő fegyveres körei nagyon szorosak voltak, kétszer is felemésztették az SK gazdaságát. Az első alkalommal coldzera M4A4-ese és a jó spray kontroll mentette meg a kört 10-12-nél, de 14-13-nál már nem volt ilyen egyszerű a helyzetük.

Ekkor ugyanis jött egy nagyon rizikós vásárlás egykörös bónuszra, ami azt jelentette, hogy kb. 3 000 dollárokból kellett megoldaniuk a védelmet. Bár a döntés mind a hosszútávú gazdaságra, mind a végeredményre rányomhatta volna a bélyegét, bevállalták, sőt, meg is térült. Szerencséjükre sikerült lesebezni a két életben maradt török játékost összesen 9 hp-ra, majd FalleN felszedte a bombát élete mázlijával és TACO segítségével. Valamin keresztül ment Calyx AK lövése és 1 hp-ja maradt még, így nem halt meg. 15-13-nál majdnem sikerült visszajönnie a Space Soldiers-nek, ismét clutch döntött a helyzetről, azonban coldzera megoldotta, amíg FalleN szedte a bombát, ezzel pedig 16-13-ra megnyerték a pályát.

A mérkőzés választ adott arra is, hogy felps-szel mit ér az SK Gaming. Röviden: sokat. Bővebben; a fiatal brazil játékos, akit a jó eredmények ellenére is lecseréltek boltz-ra az év végére, továbbra is egy jó játékos. Fragerős és veszélyes, ráadásul a 0 közös gyakorlás azt eredményezte, hogy a csapat sokkal kevesebb feszültséggel és lazábban működik. Többek között ezért fordult elő, hogy coldzera rögtön 1.0-ás rating és K/D alatt nyitotta 2018-at, míg ő maga nagyon jó meccset tudhat maga mögött, FalleN pedig tündökölt. Annak idején az volt a legnagyobb belső probléma, hogy fer és felps stílusa túl nagy átfedésben van, most azonban igen jól megfértek egymás mellett, nem oltották ki a másik játékát. Ez azt jelentheti a továbbiakban, hogy az SK ereje inkább az egyéni játékban, mintsem a megszokott stílusban kerül tálalásra, és a csapatban lévő tiszta skillt nem biztos, hogy mindenki képes lesz megemészteni majd, ha így vagy még jobban folytatódik a formájuk.

A forduló további mérkőzései

North 10-16 Vega Squadron, Virtus.pro 3-16 Quantum Bellator Fire, BIG 5-16 Liquid, fnatic 8-16 FaZe, Astralis 2-16 mousesports, Cloud9 8-16 G2, Gambit 16-5 Natus Vincere

Ami a többi meccset illeti, a legendák sorra elbuktak tegnap. Ezt egyedül a Gambit és az SK tudta elkerülni a nap végén, de előttük igen csúnya pofonokba futott bele mindenki, aki frissen érkezett Atlantába. A legnagyobb vereséget meglepetésre az Astralis tudhatta magáénak, akik a mousesports ellen 2-16-ra kaptak ki Cache-en, többek között Oskar emberfeletti teljesítményének köszönhetően, aki nem reggelizett ehhez semmit, mielőtt bárki kérdezné. De a Virtus.pro bukása sem volt szebb, ők a Quantum Bellator Fire-től kaptak kiadós vereséget Cache-en, 3-16-tal fordulhatnak a mai napra és a tapasztalattal, hogy ennél több felkészülés szükséges ahhoz, hogy ismét legendák legyenek.

A CIS-derbi, vagyis a Na'Vi és a Gambit összecsapása már csak a Zeus-sztori miatt is kihagyhatatlan volt, de emlékezetes nem marad. Valamilyen nagyon érthetetlen döntés alapján bent hagyta az ukrán irányító Nuke-ot, Hobbiték pedig bolondok lettek volna kihagyni a lehetőséget, így az atomerőműves díszletbe került a csata. Itt pedig annak rendje és módja szerint meg is mutatták, hogy mit érnek a régi irányítójuk nélkül. AdreN és Dosia párosa 21 kör alatt 52 fraget szerzett ellenük, és a még mindig erősen CT orientált pályán is 12-3-as terror oldalt hoztak. De ebben közrejátszott az is, hogy electronic szinte meg sem jelent, 4 fragjével az eredményjelző legalját vette be tegnap magának a Gambit javára 16-5-ös eredménnyel zárt meccsen.

A második nap párosításai között is találunk finomságokat: a FaZe az eddigi meglepetés Vegával meccsel majd, a Major alatt második alkalommal, a Space Soldiers a C9-nal, de lesz dán házi rangadó és egy jó SK-mouz is.

16:00 - Quantom Bellator Fire - Gambit
17:15 - Space Soldiers - Cloud 9 
18:30 - FaZe - Vega Squadron
19:45 - G2 - Liquid
21:00 - SK - mousesports
22:15 - VP - fnatic
23:30 - BIG - Na'Vi
00:45 - Astralis - North

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!