Így reagáltak a V4 bejelentésére itthon és külföldön

Így reagáltak a V4 bejelentésére itthon és külföldön

2018. január 10. egy történelmi jelentőségű dátum a magyar e-sport életében, megnéztük, hogyan reagált a sajtó a V4 Future Sports Festivalra.

Budapesten a BOK csarnokban rendezik Magyarország első, a V4-es országok által szervezett e-sport eseményét március 23. és 25. között. A 2 milliárdos állami támogatás publikálása óta egyértelműen a figyelem középpontjába került a V4, majd miután további részletek és a nevezés is elindult, a hazai médiában futótűzként napvilágot láttak a különböző beszámolók. Szemezgettünk közöttük, hiszen kíváncsiak voltunk, milyen fogadtatásra talált Közép-Európa egyik legnagyobb volumenű rendezvénye.

A legismertebb hazai portálok természetesen elsőként közölték a nagyérdeművel a sajtótájékoztató után a fontosabb részleteket. Olyan oldalak hozták le még aznap a hírt, mint az Index, a 444.hu, a Gamestar, az IGN.hu vagy az Origo, de még a Prohardveren is nyitottak hozzá fórumot és természetesen a Reddit sem maradhatott ki a sorból.

Index

"Kétmilliárd forintos esportrendezvény helyezi fel hazánkat a világtérképre"

Egy teljesen korrekt, a legfontosabb információkkal ellátott cikket olvashatunk náluk.

444.hu

"Egymillió eurós összdíjazással rendezik az államilag támogatott Counter Strike-versenyt"

A CS:GO kétség kívül az egyik legismertebb e-sport cím és itthon is rengetegen kedvelik, azt azonban nem árt tudni, hogy az FPS mellett még 3 játék is helyet kapott a rendezvényen, így az 1 millió euró erre a 4 bajnokságra értendő. A komment szekciónak a reakciójára az ő oldalukon nem kell sokat várni, és ez most sem volt másként. Majdnem 200 hozzászólás érkezett, melyek között akad pozitív és negatív hangvételű iromány is, legtöbben azonban az ironizálást választották. Csak, hogy néhányat idézzek:

  • "na, végre nem a foci, két teakonyha ki is jön belőle"
  • "HOL AZ OVERWATCH, AZONNAL TÜNTETÉS A KOSSUTH-TÉRRE MOST"
  • "nem lehetne élőben csinálni? mondjuk úgy képzeltem, hogy Semjén, Rogán és Rezsi Szilárd menekülhetne a démonok elől a Doom 3 marsbázisán, a Mini Elnök Úr meg egy elemlámpával és egy öngyújtóval bujkálna az űrlúdvérc elől az Alien: Isolation-ban."
  • "Abban a reményben nyitottam meg a cikket, hogy clickbait és Dél-Korea rendezi a versenyt. De most nem tudom, ez jó hír, vagy rossz? Milyen stadion dukál egy Counter-Strike meccshez? Tornaórát ki lehet váltani igazolt FIFA18 edzésekkel?"

Gamestar

"Komoly rendezvény lesz a V4 Future Sports Festival"

Az egyik legterjedelmesebb írást a gamer magazin oldalán olvashatjuk, a legfontosabb információkon túl további tudnivalót is közölnek követőikkel, mint például a versenyek lebonyolítása. Itt a kommentelők leginkább a kimaradt játékok miatt búslakodnak.

  • "Végre talán mi is felkerülünk az eSport térképre:-bár én más játékokból rendeznék versenyt.."
  • válasz az előzőre: "Csocsó, Pasziánsz,Tetrisz? :D"

IGN.hu

"BEJELENTETTÉK A BUDAPESTI V4 FUTURE SPORTS FESTIVAL NÉGY JÁTÉKÁT"

Csak úgy, mint a fentebb említett gamer oldal, az IGN sem fukarkodott a szavakkal. Egy hosszabb lélegzetvételű, információdús cikket közöltek le a V4 Future Sports Festivalról. Itt sem az egérgörgő fáradt el, mire a kommentszekció végére érünk, de azért van 1-2 aranyköpés itt is:

  • "Fifa meg Clash Royale LUL. Értenek az esporthoz az a lényeg."
  • "Azt hittem a fődíj egy grátiszt stadionépítés lesz valahol. :)"

A Prohardveren létrehozott fórumokon meglehetősen jól fogadták a hírt, bár a politikai vonalat többen megemlítik kommentjeik során. Redditen pedig született egy magyar és egy külföldi poszt, azonban egyiknél sem vitték túlzásba a véleménynyilvánítást.

A nemzetközi sajtó is felkapta azért a fejét a közép-európai verseny hallatán, a HLTV.org oldalán különösen nagy érdeklődés övezi, főleg a CS:GO versenyt, de egyébként az egész rendezvényt nagyszerű kezdeményezésnek tartják.

HLTV.org

"BUDAPEST TO HOST V4 FUTURE SPORTS FESTIVAL, WITH ALMOST $600,000 ON OFFER"

A cikk az általános információkkal került ki, de nem is emiatt érdekes igazán, hanem a több, mint 1000 komment a meglepő. Hihetetlenül pozitív visszajelzések érkeztek, az érdeklődést tekintve nem lennénk meglepve, ha Európa több országából is jönnének látogatók az eseményre.

A V4-es országok sem maradtak tétlenek, több helyen is olvashatunk híreket a Future Sports Festivalról:

cybersport.pl

"Virtus.pro was invited to the V4 Future Sports Festival. The prize pool is 1,000,000 euros!"

playzone.cz

"The V4 Future Sports Fest will put 1 million euros on the line"

esportnow.pl

"Virtus.pro is one of the four invited teams at the V4 Future Sports Festival"

A lengyeleknél leginkább a jelentkezéssel kapcsolatos kérdések és hozzászólások érkeztek, nem véletlenül, hiszen a négy ország közül a legnagyobbról beszélünk, így az érdeklődés is hatalmas a rendezvénnyel kapcsolatban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!