Hearthstone: A Tilt -Mit lehet tenni, amikor kikészít a játék?

Hearthstone: A Tilt -Mit lehet tenni, amikor kikészít a játék?

Van amikor folyamatosan jönnek az olyan mondatok, hogy: - Nem hiszem el, hogy felhúzta, - Nyilván ott van a negyedik körös Call To Arms, - Most komolyan, a Babbling Book? Ezek ki tudják borítani az embert, de a negativitás ellen lehet megoldás.

Valószínűleg mindenkivel előfordult már az, hogy nem feltétlenül jókedvvel ült le Hearthstone-ozni, ráadásul még a meccsek is pocsékul mentek, abszolút semmit nem sikerült haladni a ranglétrán és játék csak még jobban felidegesítette. Ez a jelenség visszatérő probléma a gamerek körében és minden játékban előfordul, szóval úgy határoztunk, összegyűjtünk pár tippet arra, hogyan kerüljétek el a tilt állapotát.

Ha nem lennétek tisztában a tilt fogalmával, tulajdonképpen egy olyan pillanatnyi elmeállapotról van szó, ami negatívan befolyásolja az effektív döntéshozó képességünket és teljesítményünket a játék során. A jelenség különösen sokrétű és Hearthstone-ben nem csak olyan kirívó szituációknál kerülhetünk tiltbe, ha mondjuk folyamatosan lerollol a Razakus Priest, vagy a Murloc Pala már az ötödik körre nullába rak minket, hanem kisebb, árnyaltabb helyzetek is kiválthatják ezt az állapotot, mint például az agyalás, hogy jó döntést hoztunk-e az előző körben. Mivel mindenki eltérő személyiség, sajnos nem létezik egységes megoldás, viszont az alábbi tippek reméljük segítenek nektek abban, hogy csökkentsétek a tiltet és ki tudjatok alakítani egy olyan pozitív mentális állapotot, ami győzelemre segít titeket. 

Első körben fel kell ismernünk azokat a sebezhető pontjainkat, amik a legkönnyebben tiltre tesznek minket. A folyamat során minél inkább sikerül megismerni saját magunkat, annál jobban oda tudunk figyelni ezekre a kritikus faktorokra és még időben le tudjuk reagálni, ha találkozunk velük. Ha például rossz napotok volt a suliban/melóban és tudjátok azt, hogy ilyenkor nem megy olyan jól a játék mint általában, akkor inkább csináljatok mást vagy menjetek unranked meccseket.  Sok játékos számára az emote spam tudja kicsapni a biztosítékot, ha titeket is fel tud idegesíteni ez, akkor kezdjetek minden meccset azzal, hogy elnémítjátok az ellenfelet és egy esetleges vereség esetén nem kell hallgatnotok a "WoW", "Greetings" vagy "Well Played" spam-et. 

Következőnek próbáljátok meg felismerni a saját hibáitokat és egy esetleges vesztes széria után inkább kicsit szüneteltetni a játékot, hogy végiggondolhassátok azt, mit csinálhattatok volna jobban. Sokan itt elkövetik azt a hibát, hogy tökéletesnek látják játékukat és hajlamosak vereségüket a rossz RNG-re és a "csaló" ellenfélre fogni, akinek mindig ott volt a kezében a tökéletes válasz. Ez természetes emberi reakció, viszont fogadjátok el azt a tényt, hogy nem minden mérkőzést nyerhettek meg és a Tier1 paklik is csak 52-től 54%-ig teljesítenek jelenleg, ha az egész laddert nézzük. Ha nem vagytok ilyen elmélkedő típusok, akkor az  is sokat segíthet mindemellett, ha otthagyjátok a játékot egy időre, kitisztítjátok a fejeteket és elterelitek a gondolataitokat, továbbá az is kiváló ötlet, ha mozogtok picit és hidratáljátok magatokat. Jótékony hatással lehet például az is, ha kikapcsoljátok a Hearthstone milliószor hallott hangjait és inkább hallgattok valami olyan zenét, amit szerettek. 

(Én például vokál nélküli Jazz-re szeretek a legjobban játszani, mivel kellemesen lassú és a zongora ellazít -a szerk)

Végül, de nem utolsó sorban meg kell tanulnunk felismerni azt, ha már közelítünk a tilted állapothoz egy mérkőzésen. Sajnos a játékosok többsége már csak későn veszi ezt észre, holott a misplayek, vagy az indokolatlanul agresszív lépések már intő jelek lehetnek. A tilt vonaton pedig nincsen fék és a hógolyó effektusnak köszönhetően a negatív attitűdöt átvihetjük a következő meccsre is, aminek következménye a már említett vesztes széria is lehet. Amint megtanuljuk felismerni a tilt apró jeleit és minél hamarabb tudunk reagálni rájuk, annál hamarabb kerülhetünk vissza a pozitív mentális állapotba, ami hosszútávon nem csak a ranked teljesítményünkön, hanem a játékélményünkön is sokat javíthat majd.   

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!