A kalózkodás még sosem volt ennyire szórakoztató

A kalózkodás még sosem volt ennyire szórakoztató

Egyre többet tudunk meg a Sea of Thieves-ről, ami nemsokára zárt bétával érkezik. 

2015 júniusában egy nem várt meglepetéssel rukkolt elő a Rare csapata a Microsoft aktuális E3-as konferenciája előtt, ugyanis bejelentették, hogy egy új címen dolgoznak, ami kalózos tematikájú multiplayer játékként harcokban, felfedezésben és kincskeresésben egyaránt gazdag lesz. Ez a Sea of Thieves, ami holnaptól zárt bétafázisba lép és azok vehetnek részt a PC-s és XBOX One-os tesztelési időszakban, akik korábban előrendelték a játékot. 


Akik szeretik a kooperatív játékokat, azok jó eséllyel ezt is imádni fogják, hiszen ismerősökből és/vagy ismeretlenekből álló csapattársainkkal valóban össze kell majd dolgoznunk ahhoz, hogy hatékony kalózok válhassanak belőlünk. Azt már biztosan tudjuk, hogy kalandjainkat a Sea of Thieves motorja is igyekszik majd kiszolgálni, hiszen a gyönyörű és változatos tájak mellé dinamikusan változó napszakokat is fogunk kapni, valamint a készítők jó pár easter egget is elrejtettek a játékban.


Ami külön érdekesség, hogy egy olyan hajó sem lesz a játék világában, amit NPC-k irányítanának, így csak az aktuális kalózkapitányon múlik majd, hogy pontosan merre vesszük az irányt. Ugyanakkor reméljük, hogy úszva is meg lehet majd egy-két szigetet közelíteni, mert a vicces kedvű játékosok biztosan nem arra fognak majd menni, amerre mi szeretnénk. 

Érdekes rendszert álmodtak meg a készítők, mivel nem csak kapitányok lehetünk, hanem a hajó legénységének tagjai is és a két szerep között kedvünkre váltogathatunk is, ha úgy tartja kedvünk. A legénység egyébként egyenlően részesül majd a zsákmányból, de van egy sanda gyanúnk, hogy a hajó tulajdonosa fogja a legnagyobb szeletet lecsípni belőle. Korábban volt olyan lehetőség is, hogy –hasonló szituációkban– fel lehessen lázadni a kapitány ellen, de a fejlesztőcsapat ezt végül elvetette. 


A játékon belüli voice chat is egyedi elgondolást kap, hiszen alapjáraton szinte mindenkit hallhatunk, viszont normál hangerőn csak azokat, akik közvetlen környezetünkben vannak. Akik pedig messzebb, azokat jelentősen halkabban hallhatjuk majd, de így akár fülön is csíphetünk egy közelben tanyázó ellenséges kalózbandát.

A Sea of Thieves kezelőfelületét direkt úgy alakították ki, hogy minél könnyebben tudjunk interakcióba kerülni a többi játékossal és a minket körülvevő világgal, amire azért is van nagy szükség, mert a konzolokon eléggé behatárolt, hogy mennyi opciót lehet elérhetővé tenni. Ami igazán vicces, hogy halálunk esetén először egy szellemhajóra kerülünk és majd csak azután térhetünk vissza az élők sorába.


A fejlesztőcsapat elmondása szerint leginkább a tengeri ütközeteknél lesz fontos a többi játékossal való együttműködés, hiszen ha nem figyelünk, akkor pár rossz döntés után már el is süllyedhet a hajónk és ugrik az addig összeszedett zsákmányunk. Ennek elkerülésére, ha ellenfél van a közelben, minél hamarabb a megfelelő irányba kell állítani a hajót, felhúzni a vitorlát, hogy elég széllel gazdálkodhassunk és úgy kormányozni, hogy az ágyúinkkal minél több sikeres lövést adhassunk le a rivális csapat hajójára.

Azoknak sem kell aggódniuk, akik könnyen tengeri betegek lesznek a sok hajózástól, hiszen szárazföldön rengeteg megoldásra váró küldetéssel fognak találkozni, amik teljesítése esetén zsíros lootok ütik majd a markukat. A hatalmas világban egykönnyen elveszni biztosan nem fogunk, mivel a Nap állásából és a térkép segítségével be tudjuk majd tájolni a helyes irányt magunknak. 


Külön öröm, hogy a játék támogatja a crossplay lehetőséget, így a PC- és az XBOX One játékosok együtt vághatnak bele a felfedezésbe és a kincskeresésbe. Ráadásul a készítők ígérete szerint rendkívül jól optimalizált lesz a Sea of Thieves, aminek hála régebbi gépeken is futni fog. 

Természetesen gondoltak azokra is, akik egyedül szeretnének kalandozni, ezért lesznek olyan hajók, amiket egymagunk is simán el tudunk majd navigálni. Ha kedvet kaptatok a játékhoz, minél hamarabb rendeljétek elő, hiszen így részt vehettek a holnap élesedő zárt bétateszten.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!