Észak-Amerika volt az erősebb, elesett az utolsó francia csapat is a Majorön

Észak-Amerika volt az erősebb, elesett az utolsó francia csapat is a Majorön

Két meccsen is jött a papírforma, de a kötelező meglepetés sem maradhatott el, amit ezúttal a Cloud9 szolgáltatott.

Három tanulságos negyeddöntőn vagyunk túl, miután az ELEAGUE Boston Major rájátszásának első napja véget ért az éjjel. Az első két meccsen a papírforma érvényesült, talán még határozottabban is, mint annak kellett volna. De a harmadik meccs, vagyis a Cloud9-G2 már nem volt ennyire egyszerű, ugyanis a francia Counter-Strike csúnyán befürdött az észak-amerikai gárda ellen. Nézzük is, hogy mi történt!

Bostonba ért a Major, indul a rájátszás!

Délután elkezdődik az ELEAGUE Boston Major harmadik szakasza, íme a hétvégi menetrend!

Cloud9 vs G2 (2:0)

Már a vétó is érdekes fordulatot vett, hiszen a Nuke és Train tiltások után a C9 Mirage-t, az egyik erős pályáját hozta, míg a franciák inkább az ellenfél gyengeségét választották, Overpass-t; döntő pályának Cobblestone maradt hátra, de erre nem volt szükség végül. Az első pályán egy jó pisztolykör után shoxék kezdhették volna meg a CT oldali menetelést, ám ezt az előnyt egy még jobb force körrel gyorsan kivették a kezükből. A harmadik kör technikai hibák miatt csúszott pár percet, de a lendület megmaradt a terror oldalon.

Az első fegyveres kört ugyan kiengedték a kezükből, de gyorsan elértünk 8-2-höz RUSH és tarik jó játékának köszönhetően. Ekkor sikerült valamelyest összekaparnia magát a G2-nak, végre előkerült a dupla AWP KennyS és NBK kezében, illetve elkezdtek sokkal agresszívabban játszani A lerakón, amire eddig túl könnyen sétált be a C9. Ennek köszönhetően visszahozták a majdnem elúszott félidőt 8-7-re.

A fordulás után viszont teljesen szétesett a csapat. Folyamatosan erőltették a vásárlásokat, a taktikák pedig nem működtek. Egyetlen kört sikerült a második félidőben feltenni az eredményjelzőre, majd kikaptak. Sok hiba volt a támadásokban, nem mentek elég jól az entry-k és a Cloud9 formája egyénileg is felettük állt. Röhejes helyzetek alakultak ki, mint pl. az utolsó előtti körben az, hogy nem tudták lelőni a B lerakó közepéről AWP-ző tarikot, aki ott táncolt a franciák MAC-10-jei között és még így is elvitt embereket.

Jöhetett is Overpass, amiről korábban is említettem, hogy inkább a Cloud9 gyengeségeként került terítékre, és nem a G2 erősségeként. Az észak-amerikai csapat 33%-os győzelmi aránnyal rendelkezett rajta a meccs előtt, míg a franciák 50%-ossal, így eléggé rizikós vállalkozás volt ezt hozni, és annak rendje szerint félre is csúszott a terv. Továbbra is teljesen érthetetlen, hogy egy ennyire eszközigényes pályán miért nem menedzselik a gazdaságukat rendesen. Folyamatosan erőltették a vásárlásokat és ennek eredményeképp alig volt olyan T körük, amiben elég gránátjuk lett volna a foglaláshoz. Másrészt a félidő végére annyira belassultak, hogy még a bombarakás is lehetetlenné vált.

Hirtelen arra kaphattuk fel a fejünket, hogy elértünk a 12-3-as eredményhez, és a G2-nak CT-ben kellett ledolgoznia a hátrányt. Bár a pisztolykört és a következő kettőt sikerült elcsenniük, de a fegyvereskörökben a nagyon jó villanógránátoknak hála visszavette a kormányt az észak-amerikai csapat, majd le is zárták a mérkőzést 16-7-nél, ezzel 2:0-ás győzelmet aratva az esélyesebb franciák felett, akik ezzel együtt kiestek a tornáról.

A forduló további mérkőzései:

FaZe 2:0 mousesports (Nuke 19:16; Cache 16:9)
Natus Vincere 2:0 Quantum Bellator Fire (Mirage 16:4; Inferno 16:7)

A Faze-mouz meccs első pályája volt a legizgalmasabb tegnap, miután ChrisJ-jék legjobb pályáján NiKo egy emberfeletti, molotovban állós 1v2-vel mentette hosszabbításra a meccset, amit végül meg is nyertek. A mouz győzelmének kulcsa, Oskar, sajnos nem abban a formában érkezett meg Atlantából Bostonba, amit elvárhatnánk tőle, ez pedig a továbbjutásába került a csapatnak.

Ugyanez igaz a QBF-re is, akikkel felmosták a padlót Zeus-ék, vagyis inkább a pontosság kedvéért flamie tette ezt velük. Mirage-on egy LAN rekordot is megdöntött, az övé lett a legtöbb frag egy félidő alatt (32) a világon. Egy másikat csak majdnem utolért, a teljes mérkőzés végéig 39-ig jutott, ami egyetlen killre volt NiKo ECS-es csúcsától. Ha csak utolérte volna azt, már akkor is új rekordot kaptunk volna, hiszen akkor övé lett volna a legtöbb frag rendes játékidőn belül a leggyorsabban (flamie 20, NiKo 28 kör alatt jutott idáig). De csak a Majoröket nézve ő a csúcstartó ebben a kategóriában.

A mai nap a menetrendje a várhatóan a következő:

16:00 - SK vs Fnatic
18:30 - FaZe vs Natus Vincere
21:00 - Cloud9 vs SK/Fnatic

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!