Bostonba ért a Major, indul a rájátszás!

Délután elkezdődik az ELEAGUE Boston Major harmadik szakasza, íme a hétvégi menetrend!

Folytatódik az ELEAGUE Boston Major, mely immáron utolsó szakaszához ért. Ma a negyeddöntőkkel tér vissza a produkció, melyet egészen a vasárnap esti nagy döntőig követhetünk. Már csak 8 csapat maradt életben, ők küzdhetnek a 12. Major 500 000 dolláros fődíjáért és az azzal járó presztízsért. Vegyük is át, hogy milyen mérkőzések és menetrend vár minket a következő napokban!

Péntek

Elsőként a mai napon, 16:00-tól, a FaZe és a mousesports találkozik egymással. A torna legnagyobb esélyeseként olofmeisterék győzelme várható itt, ám a mouzt sem szabad leírni. Viszont fontos figyelembe venni, hogy az egerek teljesítménye nagyon függ Oskar játékától. Ha ő nem hozza a tőle elvárt formát, akkor ez a FaZe csúnyán elbánhat velük.

18:30-tól a Na'Vi és a QB Fire, azaz két CIS csapat feszül egymásnak. S1mple-ék nagyon ingadozó teljesítményt mutattak az elmúlt két hétben, míg waterfaLLZék a verseny sötét lovai. A Na'Vi bár fejlődik, még mindig nem egy összeszedett csapat, mind a játékon belül, mind mentálisan, ezt pedig kihasználhatja a QB Fire, akiknek állításuk szerint nagy és jó map pooljuk van. Ezt majd meglátjuk élesben, de egyáltalán nincs kőbe vésve a meccs eredménye, bármi megtörténhet.

A mai nap utolsó mérkőzése a 21:00-ás G2-Cloud9 rangadó lesz. A két csapat már találkozott az Új legendák szakaszában, igaz akkor Bo1-et játszottak. Viszont az a Cache még sokáig fájdalmas seb lesz az észak-amerikai csapatnál, majdnem ki is estek miatta a tornáról. Végül sikerült megállni a szakadék szélén és 0-2-ről 3-2-re menteni, méghozzá folytatva az első heti bombaformát. A G2 viszont kemény dió lesz így is: nagyon magabiztosak és nem vesztettek még pályát sem ezidáig, ráadásul shox teljesítménye is az egekben van! Jó esély van rá, hogy a franciák maradnak talpon majd, de tarikék okozhatnak még fejtörést nekik, ha az elmúlt napokban jól felkészültek erre.

Shox: "Visszagondolva én hibáztam, nekem kellett volna alkalmazkodnom"

Az interjúban szó esett a G2 esélyeiről a Majorön, valamint a csapaton belüli szerepváltásokról is.

Szombat

A negyedik negyeddöntő átcsúszott a következő napra, így csak holnap 16:00-tól kezdődik az SK és a fnatic mérkőzése. Mindenképp érdekes lesz, hiszen a fnatic kezd magára találni az utóbbi időben golden irányítása alatt, KRIMZ pedig olyan formát mutatott eddig, amit egy kétszeres Major győztestől elvárunk: 5 pályán átlagosan 1.5-ös értékelése van!

A brazilok hátrányból indulnak, mert alig gyakoroltak felps-szel, ez pedig Bo1-ben is necces volt nekik, Bo3-ban pedig még inkább az lesz. De sokat elmond a helyzetről, hogy még így is az SK számít favoritnak, hiszen lehet nincs meg a kellő gyakorlás, de fejben mindig a toppon vannak. A fnatic-ban pedig az újonc goldenre nagy nyomás nehezedik élete első Majorén, hiszen a világ legjobb csapata ellen kell bizonyítson ezrek előtt. Ha elbírja ezt a terhet, akkor nyitott meccsről beszélünk, de ha nem, akkor azt csúnyán megbünteti majd FalleN és csapata!

Az SK-fnatic végeztével jönnek az elődöntők, melyek várhatóan az alábbi időpontokban indulnak:

18:30 - Első elődöntő (FaZe/mouz vs. Na'Vi/QBF)
21:00 - Második elődöntő (G2/C9 vs. SK/Fnatic)

Vasárnap

A Major utolsó napján nem csak a döntő vár ránk, ugyanis egy showmeccsel is készülnek a szervezők. Két kommentátorból lesznek a csapatkapitányok, majd ők választhatnak egy-egy másik kollégát és profi játékosokat a nem döntős csapatokból. Bo1-et játszanak majd, amire a közösségi médiában szavazhatnak a rajongók. A meccs végeztével nyitóceremónia és végül a várva várt döntő következik, a menetrend a következő lesz:

18:00 - Pro-Am Kihívás (showmeccs)
20:00 - Döntő

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!