Kellemesen elmebeteg játéknak ígérkezik a Far Cry 5

Kellemesen elmebeteg játéknak ígérkezik a Far Cry 5

Úgy néz ki, hogy az Ubisoft szériája végre magára talál. 

Közel 14 év telt el azóta, hogy először belevethettük magunkat a Far Cry történetébe, ami azóta több folytatásban vitte tovább a Crytek által lefektetett alapokat. Bár a harmadik részt nagyon szerettük és a negyedik is teljesen rendben volt, a Primal-nál már éreztük, hogy itt bizony változásokra lesz szükség, különben kifullad a széria. Szerencsére a Ubisoft tavaly májusban bejelentette, hogy ezerrel készül náluk a Far Cry 5, ami az igazi tősgyökeres amerikai vidéki életet kívánja a monitorokra varázsolni és idén március 27-én végre meg is jelenik.


A történet szerint a hangzatos nevű Hope megyébe fogunk ellátogatni, ahol fegyverekkel felvértezett vallási fanatikusok tartják fennhatóságuk alatt a területet, ezért pár ellenállóval karöltve vissza kell szereznünk otthonunkat. Ebben három mellékszereplő is a segítségünkre lesz: a kocsmatulajdonos Mary May, a repülésben járatos Nick Rye és a lelkész Jerome Jeffries, akit a leginkább szíven ütött ez a konfliktus. 

Szükségünk is lesz rájuk, hiszen egy magát önjelölt prófétának tartó elmeroggyant, Joseph Seed szerint nemsokára itt a világvége, viszont ha erőszakot alkalmazunk a bűnös lelkeken, akkor meg lehet őket tisztítani. Tapasztalt játékosoknak már ismerős lehet ez a felállás, hiszen a korábbi Far Cry epizódokban is mindig volt egy hasonló figura, aki megnehezítette az életünket. 


A nyílt világot most is igencsak komolyan vették a Ubisoft munkatársai, hiszen csak a játékoson fog múlni, hogy milyen ütemben göngyölíti fel a történetet. Természetesen lesz rengeteg mellékküldetés is a temérdek teendő mellett, amit nem kell feltétlen egyedül teljesíteni, hiszen a kooperatív módnak hála egyik cimboránk, vagy ismerősünk is segíthet benne. 

Változatos fegyverekből ebben a részben sem lesz hiány, ahogy különböző járműtípusokból sem, így repülővel, motorcsónakkal, vagy kamionnal is száguldozhatunk majd a területek között. Ráadásul akik szeretik az olyan lövöldéket, amik nem vetik meg a brutalitást, azok az új Far Cry részt is bírni fogják, bár azért jóval kevesebbet fognak benne találni, mint mondjuk a legutóbbi DOOM-ban.


A játék hosszára sem lehet majd panasz, hiszen a vezető író nyilatkozata szerint gyakorlatilag ugyanannyi idő lesz végigjátszani, mint a korábbi részeket, ami azt jelenti, hogy mellékküldetések és más tevékenységek hanyagolása mellett(!) 10-15 órát fog jelenteni. Ezzel azért mindannyian ki tudunk egyezni, főleg hogy számtalan teljes árú játék közel sem tud ennyi órányi szórakozást biztosítani.

Az impozáns látványvilág ellenére sem kell azonban erőmű a Far Cry 5 futtatásához, hiszen alacsony felbontás esetén egy Intel i5-2400 vagy AMD FX-6300 proci, GeForce GTX 670 vagy AMD R9 270 videókártya és mellé 8 GB memória simán vinni fogja. Persze, ha 4K-ban szeretnénk majd futtatni, ahhoz fel kell kötni a gatyát, mivel Intel i7-6700 vagy AMD Ryzen 5 1600X kell hozzá, mellé pedig GTX 1070 vagy RX Vega 56 és akkor még csapjunk mellé 16GB RAM-ot is.


A játék védelmét az a Denuvo fogja ellátni, amit az Assassin's Creed Origins esetén is használt a Ubisoft, de ezzel azért együtt lehet élni. A Far Cry 5 eddigi információink és a napvilágot látott anyagok alapján egy igazán elborult alkotásnak ígérkezik, de ha sikerül a fejlesztőknek mindent megvalósítaniuk a beígért dolgok közül, egy hangulatos FPS-t kapunk idén márciusban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!