A tarik-érába léptünk? -ELEAGUE Boston Major

A tarik-érába léptünk? -ELEAGUE Boston Major

Az SK Gaming sem tudott kifogni a Cloud9-on, már csak a FaZe áll az útjukban!

Már csakis a nagydöntő vár ránk az ELEAGUE Boston Majorön, miután tegnap az utolsó negyeddöntőt és az elődöntőket is lejátszották a csapatok. Az első két meccsen ezúttal is a papírforma érvényesült, a FaZe még talán túlzásba is vitte ennek érvényesítését a Na'Vi ellen. Azonban a nap nagy meglepetése nem ez, hanem az újabb Cloud9 győzelem volt, ugyanis a G2 után tegnap az SK Gaminggel is leszámoltak. Nézzük is, hogy mi történt!

Észak-Amerika volt az erősebb, elesett az utolsó francia csapat is a Majorön

Két meccsen is jött a papírforma, de a kötelező meglepetés sem maradhatott el, amit ezúttal a Cloud9 szolgáltatott.

Cloud9 vs SK Gaming (2:1)

Érdekes alakult már a vétó is, sőt inkább érthetetlenül. A meccs után a C9 edzője, valens sem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért szedték ki az első körben Nuke-ot az SK ellen, amikor úgy is azt tiltották volna a brazilok. Kockázatos vállalkozás volt ez a részükről, mert így is megkapták Mirage-t, de Cobblestone lett a második pálya, amihez vajmi közük sincs. A teljes képet nézve így is ők jártak jól, mert FalleNék valamiért bent hagyták Infernot 3. pályának, amikor a Cache-Overpass kettősből is választhattak volna a végén.

Mirage-on ismét nagyon erős T oldalt mutattak be tarikék, erre az előző meccseik alapján számítani is lehetett. Minden játékos remek formában érkezett meg a szerverre, folyamatosan nyomás alatt tartották a CT-ket. Remek futást sikerült bemutatniuk az első félidőben, ezért nagyon gyorsan elértük a 13-2-es részeredményt, innen pedig nem volt visszaút az SK-nak. Változatos támadások, jó egyéni teljesítmények jellemezték a C9 játékát, ha ezt sikerül ma a FaZe ellen is megcsinálni, akkor nincs kétség: ők a legjobb Mirage csapat a világon.

Cobblestone-on ennek szinte a tükörképét láttuk, ahogyan az előbb is említettem, tarikék meg akartak szabadulni ettől a pályától, csak elnézték. Ez pedig egy fájdalmas egyenlítést hozott, bár az első félidő egyáltalán nem volt annyira veszett ügy. 7-0-ás SK start után 7-7-re mentettek CT oldalon Stewie-nak hála, de a második etapban teljesen kizárták őket a játékból.

Még mindig elképesztő látvány az, ahogyan fer a bolondját járatja az ellenfelekkel A-n, és hogy mennyire fontos kizárni őt a játékból Cobblestone-on. Próbálkozott a C9 B támadásokkal, hogy elkerüljék őt, de ezzel csak annyit értek el, hogy 1v2 és 2v2 clutch-okban végzett velük. 16-8-ra hozta a pályát az SK, mehettünk is a 3. pályára.

Inferno ebben az esetben kicsit mindenki mapje volt: mindkét csapat játssza, de elég borzalmasak rajta. Éppen ezért fontos volt itt, hogy az irányítók mennyire vannak eszüknél, mert folyamatosan hibát hibára halmoztak az első félidő elején a csapatok, és az lett volna esélyesebb a győzelemre, aki ebből gyorsabban tud kimászni.

A befutó a Cloud9 lett ebben a versenyben, ismét elképesztőt futottak az első etapban: 13-2-vel fordulhattak CT-ből. Innen, bár próbálkozott és 4 alkalommal sikerrel is járt az SK, nem volt visszaút. 16-9-nél véget ért a pálya és ezzel együtt az elődöntő is, ami összességében 2:1-es győzelmet jelentett az észak-amerikai csapatnak.

A forduló további mérkőzései:

SK 2:1 fnatic (Inferno 19:22; Overpass 16:14; Mirage 16:12)
FaZe 2:0 Natus Vincere ( Inferno 16:9; Mirage 16:7)

Az SK-fnatic meccset több, hosszabb technikai hiba között kellett lejátszania a csapatoknak, így kissé szenvedős volt a Bo3 találkozó. Kb. 5 és fél óra alatt játszották le a teljes mérkőzést, majd a nyertesnek ugyebár a Cloud9 ellen kellett játszania, ami embert próbáló feladat. A FaZe viszont nem hagyott az SK-nak túl sok időt a pihenésre. Elképesztő fordulatszámon játszottak a Na'Vi ellen, mindennel együtt sem volt két óra, hogy bedarálják őket. Itt érdemes kiemelni GuardiaNt, aki a teljes tornán elképesztő formában van, és nagyon jó eséllyel indul az MVP címért is ma este.

A mai nap a menetrend várhatóan a következő:

18:00 - Pro-Am Kihívás (showmeccs)
20:00 - Döntő

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!