C9 Valens:

C9 Valens: "Remélem, hogy példa leszünk a többi csapat számára"

A C9 major győzelme után edzőjük beszél egy kicsit a csapat érzéseiről és a hatalmas támogatásról, amit a nézőktől kaptak.

Egy egészen elképesztő döntő után végül a C9 meglepetésre legyőzte a FaZe csapatát és így ők nyerték az ELEAGUE Majort. A győzelem után edzőjük; Valens adott egy interjút, amiben szó esik arról, hogy egy edző fejében ilyenkor milyen érzések kavarognak, valamint arra is kitérnek, hogy mennyit jelentett nekik a rengeteg ember támogatása a helyszínen.

Hazai pályán ért fel a csúcsra a Cloud 9

Wolfi | 18/01/29 11:20 Egészen elképesztő éjszakán vagyunk túl, ahol végül a Cloud 9 örülhetett, a döntőben a FaZe ellen diadalmaskodott. Természetesen mindhárom pályát végigjátszották a felek és végig izgulhattunk azon, hogy végül ki fogja hazavinni a fődíjat. A Cloud 9 csakúgy, mint az SK ellen most is Mirage-t választotta.

Hazai pályán nyertetek meg a Major tornát. Egy edző fejében ilyenkor milyen érzések kavarognak?

"A legnagyobb részét ennek az örömnek az teszi ki, hogy láttam a srácokat, hogy min mentek keresztül az elmúlt hetekben. Szerintem az egyik legfontosabb dolog az volt számukra, hogy nem nagyon számított, hogy ki ellen játszanak. Veszíthetünk olyan csapatok ellen, akik ellen nem kéne, mint például a Space Soldiers, hogyha le tudunk győzni olyanokat, akik erősebbek nálunk, mint a FaZe. Nagyon jót tesz nekik, hogy nem nagyon számít, hogy ki ellen vesztenek, vagy éppen nyernek. Bármikor, amikor rossz vagy jó irányba haladt a fejlődésünk, akkor tudtuk a miértjét. És ez volt a fő indok, hogy fel tudtunk állni a földről."

Mikor tudatosult bennetek, hogy megnyerhetitek a Major-t? Van egy különleges kör, ami esetleg megragadt az emlékezetedben?

"Ha jól emlékszem, akkor 15-10-nél jártunk (Infernon, az utolsó pályán -a szerk.) és a CT comebackünk közepén voltunk. Amint rájöttünk, hogyan állíthatjuk meg a támadó oldalukat, onnantól tudtuk, hogy mi a dolgunk és mi a terv. Egyébként nem nagyon voltak kőbe vésett elgondolásaink és nem volt meg a pénzmennyiségünk, hogy megállítsuk őket. Viszont emlékszem, hogy Stewie2k azt mondta, hogy "Srácok, még egy kör. Ha ezt megcsináljuk, akkor nem marad pénzük. Kiegyenlítünk utána pedig megnyerjük ezt az egészet!". Talán ez volt az a pont, amikor mindenki hinni kezdett benne, anélkül, hogy nyerésre álltak volna."

A közönség egyértelműen titeket támogatott. Mit gondolsz, mennyire befolyásolta a FaZe játékát ez, gondolunk itt például arra, amikor azt skandálták, hogy "NiKo is tilted". 

"NiKo a második pályát is nagyon rosszul kezdte és tudom jól, hogy ő hangulatember. Tisztában voltam vele, hogyha nem kezdi jól a pályát, akkor nem kell tartanunk tőle. Bármikor, amikor megöltünk egy embert, vagy éppen lehoztunk egy kört, hallottak az óriási ovációt a közönségből. Nagyon nagy szerepet játszottak a nézők ebben a győzelemben. Infernón vissza tudtak jönni, és az első félidőben egyértelműen ők voltak a jobb csapat. Olvasták a játékunkat, viszont mi megmutattuk, hogy sosem adjuk fel. Ez rendkívül fontos volt."

Beszéljünk egy kicsit az "NA CS" mémről. Halott ügy ez már ezek után?

"Azt gondolom, hogy okkal létezik ez a mém. Azért mert most mi megnyertünk egy majort az nem azt fogja jelenteni, hogy az egész NA CS jó irányba halad. Reméljük, hogy példa leszünk a többiek számára. Természetesen nekünk is van még miben fejlődnünk. Azért, mert mi nyertük ezt a majort nem jelenti azt, hogy mi voltunk a legjobb csapat. Ez csak annyit takar, hogy talán mi vétettük a legkevesebb hibát. Erről szól Counter-Strike. Ez egy olyan játék, amiben akkor leszel sikeres, ha minél kevesebb hibát vétesz. Még mindig azt mondom, hogy Európa előttünk jár, de mi is tenni fogunk azért, hogy az NA CS fejlődjön."

Merre tovább, így hogy már major győztesek vagytok?

"Őszintén? Ez egy nagyon jó kérdés. Egy dolog biztos, most már fellélegezhetünk ezek után, hogy tisztában vagyunk vele: megcsináltuk. Mindezek mellett természetesen rengeteg verseny lesz idén és mindegyik óriási. Tudjuk, hogy mikor lesz a következő major, ami azért elég jó. Közbe pedig ott lesz a WESG, aminek nagyobb prize poolja lesz, mint a Major-nek. Ha egy kicsit is levesszük a lábunkat a gázpedálról, akkor meglepetés ér majd minket és olyan csapatok ellen fogunk kikapni, akik ellen nem kéne. Ez talán még egy kicsit kíséretni fog minket, hogy "Most megnyertük a majort, szóval ezeket a csapatokat le kellene győznünk". Azért vagyok a csapat része, hogy jelenleg is mentálisan segítsem őket és ezekkel a srácokkal csak előre lehet haladni. Amíg az egónkat megfelelő helyen tudjuk tartani, nem történhet rossz."

Ti mit gondoltok a C9 megőrzi a helyét majd a legjobb csapatok között?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Cover: HLTV.org

Kövess Minket!