Elképesztő számokat produkált az ELEAGUE Boston Major

Elképesztő számokat produkált az ELEAGUE Boston Major

Az ELEAGUE Boston Major rekord nézőszámokat ért el a döntő alatt.

Tegnap éjjel véget ért az év első Majore, ahol a hazai csapatot koronáztuk meg egy igen feszült döntő után. A FaZe és a Cloud9 összecsapását volt, hogy egyszerre 1,4 millió ember nézte különböző platformokon, a hivatalos Twitch stream is bőven 1 millió fölé ment.

Az adatok alapján –a kínai nézőket is beleszámítva– 100 millió óránál is több időt töltöttek a rajongók a Major követésével az elmúlt 3 hétben. Twitch-en majdnem 65 millió egyedi nézője volt a versenynek, és átlagban közel 900 ezer ember nézte folyamatosan a streamet. Ha a kínaiakat nem számoljuk bele, akkor is 412 ezer érdeklődő volt átlagban jelen a közvetítéseken, a világ más tájairól.

Viszonyításképp, a Krakkói Major épphogy átlépte az egymilliós csúcsot, míg az ELEAGUE tavalyi, szintén rekorder döntője 1,399,518 nézőt vonzott be egy időben. Igaz, itt érdemes megemlíteni, hogy a dán TV-ben és sok más helyen is adták a Virtus.pro és az Astralis összecsapását. Az online és televíziós számokat kombinálva kb. 2.2 millió volt a csúcs. A tegnapi döntőt tekintve Twitch-en és a GOTV-n 1,404,860-nál állt meg a számláló, ezzel a streamer platformokon a legnézettebb döntő volt az eddigi Majorök történetében a bostoni.

Kijelenthetjük: a CS még mindig nem hallott, sőt soha sem volt még ennyire népszerű e-sport, mint tegnap este!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!