Hivatalosan is bejelentették az IEM Sydney 2018-at

Hivatalosan is bejelentették az IEM Sydney 2018-at

Múlt héten még csak pletyka volt, mostanra hivatalossá vált: 2018-ban is lesz állomása Sydney-ben az IEM-nek.

Korábban beszámoltunk arról a hibáról, ami miatt kiszivárgott az IEM Sydney 2018 több részlete is. Bár a tavalyi, meglepően sikeres debütálás után kétség sem fért hozzá, hogy az Intel Extreme Masters széria visszatér az ausztrál városba. Az információk a szigetország egyik nagy, helyi eseményeket összegyűjtő oldaláról származtak, most pedig hivatalosan is megerősítést nyertek a szervezők által.

Kiszivárgott, hogy idén is lesz IEM Sydney

A szervezők hivatalosan még nem jelentették be, ám egy hiba miatt kiszivárgott annak rengeteg részlete.

Eszerint csakugyan egy 250 000 dolláros tornáról van szó, ami komoly előrelépés, hiszen tavaly "csak" 200 000-et osztottak szét. Az információk szerint 1-3-ig a csoportkörök, míg 4-től a rájátszás lesz látható, utóbbi természetesen élőközönséggel jelentkezik a Qudos Bank Arénából. Ez szintén előrelépés a tavalyihoz képest, hiszen most 2 helyett 3 napig lesz látogatható a rendezvény. A nyeremény mellett a csapatok száma is nő, 8 helyett 16 gárda vehet részt az idei iteráción. Arról még nem tudni, hogy itt az új formátumot használják-e majd, amit hamarosan Katowicében láthatunk, de nem lenne meglepő.

Az viszont biztos, hogy ez is Intel Grand Slam esemény lesz, vagyis a győztes nem csak 125 000 dollárral, de alkalomadtán további egymillióval lehet gazdagabb. Az a csapat kapja meg ezt az összeget, amelyik először jut el 4 Grand Slam címig az utolsó 10-ből. Jelenleg a G2, a FaZe és a NiP egy, míg az SK két ponttal rendelkezik a versenyben.

Borítókép: ESL

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!